Van olyan egyetemi kar ahol nincs vagy csak minimális a matek?
Van.
Egyébként ha valami távolabbi célod is van azzal, hogy egyetemre jársz, akkor érdemes abból kiindulni.
Van, ezek főleg a bölcsész szakok, pl.: ELTE-BTK honlapján érdemes lehet körbenézned, hogy mi tetszik, mert ott nem igazán van matek. De egészen minimális matek van a társadalomtudományi karokon is (Kommunikáció és Média tudomány, Nemzetközi tanulmányok, Szociológia, Politológia, stb.), és az is főleg statisztika, kivéve talán a szociológia, ott ennél picit több, de az sem vészes.
Amiben még nincs, legalábbis szerintem,azok a különböző humán irányú tanár képzések (pl.: magyar), vagy esetleg még pszichológia, de ebben már nem vagyok teljesen biztos!
A filozófia szakon is van matek.
Csóri haverjaim hívtak még anno, mert Descartes, vagy Leibniz kapcsán tanulniuk kellett, és a differenciálszámítás, integrálszámítás lényegét kellett megpróbálnom elmagyarázni :)
A pszichológián konkrétan van, nem is könnyű.
Talán vmi történelem szakon nincs matek?
"Amint ugyanis valamihez érvelni kell, logikus kifejtésre van szükség, ott megjelenik a matematika is."
- Ha valaminek nincs köze a valósághoz, az pont ez a kijelentés.
Kedves 4. válaszoló!
Direkt odaírtam, hogy az utolsó kettőben nem vagyok biztos, és hozzáteszem én tanultam pl. informatikai statisztikát, nem vészes az a matek, semmi olyan amit ne lehetne megtanulni, és elég lenézően fogalmazol!! Dolgozz ezen, ha pszichológiát tanulsz! Mert számtalan szakon kell matematikát tanulni annak ellenére, hogy nem gondolná az ember, és sokan át is mennek ezekből, annak ellenére,hogy kifejezetten úgy mentek az adott szakra, hogy ott nem lesz matek, mert abból rosszak voltak!
2. válaszoló voltam!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!