Egy kollégium mennyire alkalmas arra, hogy ott lakj és élj? Valaki mesélne róla, aki jelenleg is az, vagy az volt?
Kiskorom óta családi házban élek, saját szobám volt mindig. Tartok attól, hogy nem vesznek fel a pesti orvosira és ha vidékre kell mennem, akkor csak a kollégium jöhet szóba sajnos.
Milyen ott élni?
Nem rossz 3-4 en egy apró szobában?
Állandóan a közös fürdőben mutogatni magad, ott szőrteleníteni mások előtt, nem lehet normális párkapcsolatod, mert nincs hol szexelni, de még csak rá sem ránthatok gyakorlatilag...
És a tanulás, alvás? Nem szokott probléma lenni?
Mondjuk reggel mindenki egyszerre akarja használni a közös fürdőt és ezért nem tudsz elkészülni, vagy este nem tudsz aludni, mert a többiek zajonganak.
5-6 évet koliban kel laknom, de nem tudok róla semmit...
Valaki meséljen légyszi!
És a kollégiumban lehet maradni akár mikor? Tehát hétvégén vagy nyáron is akár?
Hát, ha eddig volt saját szobád, biztos nehéz lesz megszokni, hgy szinte eltűnik a privát szférád. Ha elég rugalmas vagy, meg lehet szokni (persze ez függ a szobatársaktól is), és akkor kevésbé fog zavarni, hogy az alvó emberek mellett szexelj.
Lefekvésnél többynire egy időben fogtok lefeküdni valamikor nagyon késő este, esetleg magadra húzhatod a takarót. Ha elég fáradt vagy, egy idő után megy fényben, zajban is.
A fürdőszobát be kell osztani, vagy ha nagy közös van a folyosó végén, akkor korán kell menni és sorbaállni.
Az apró szoba nem gáz, oda úgyis csak aludni jársz, esetleg tanulni.
Hogy lehet-e szünetekben maradni, abban nem vagyok biztos, szerintem ezt kollégiuma válogatja. Hétvégén lehet.
Én főzni voltam képtelen, utáltam a közös konyhát.
Szóval sok benn a negatív dolog, de cserébe nagyon erős közösségi élményeket kaphatsz. A koli sok embert megváltoztat. Kitartás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!