Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnök? Kecskemét GAMF?...

Gépészmérnök? Kecskemét GAMF? Pontosan mit csinál, hogy néz ki az oktatás?

Figyelt kérdés

Továbbtanulással kapcsolatban érdeklődnék .

Matekból 5-s vagyok , Fizikából szintén 5-s , de nincs azért nagy gépes beütésem ( Reál tantárgyak az erősségeim ) , sima gimnáziumba járok .

1. Ennek ellenére jó választás lenne számomra a gépészmérnök , vagy tényleg nagyon kell vágni a gépeket , és egyéb ilyen eszközöket ?

2. Mennyire nehéz Kecskemét GAMF-on a képzés , illetve egyéb helyeken ?

3. Az egész oktatást az alapoktól kezdik ?

4. Nagy hátrányt jelent ha nem szakközépből jövök , hanem gimnáziumból ?

5. Mennyire kell jól bánni a szerszámokkal és egyéb eszközökkel ?

6. Hol találhatok segédanyagot amit a nyáron tanulgathatnék és az előnyömre válhat ? Gimis fizika tankönyvből mi az amit érdemes átnézni ? .

Előre is köszi a válaszokat .

2015. ápr. 27. 17:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi alapjan jott az otlet, hogy erre menj? Nagyon kell vagni a gepeket anyagokat kotoelemeket mindent. Gamf a lazabbak koze sorolando. Az alapoktol de van amibol eleg gyorsan haladnak. Nem nagy hatrany a gimi mert nem sok helyen oktatjak eleg komolyan gepeszetet . Am en infon voltam nem gepeszeten de prog 1-2 van nekik is meg szerintem van komoly anyagismeret meg muszaki rajz is . Jol kell banni a gepekkel mert hasznaljak is de te majd terveket es utasitasokat fogsz adni ha vegzel jo esetben nem a zold gombot nyomogatod a cnc n.
2015. ápr. 27. 19:29
 2/8 anonim ***** válasza:

gépeket majd egyetemen megtanulod. gimiből is teljesen jó ha felvételizel. szerszámokhoz nem árt ha értesz, de tanulmányaid során nem feltétlenül kell használnod ezt a képességeket. előre tanulni nem kell szerintem, de am valami "általános géptan" könyvre ha rákeresel gugliban, akkor azt nézegetheted.

miért pont kecskemétre esett a választás?

2015. ápr. 27. 21:36
 3/8 A kérdező kommentje:

Mi alapján jött az ötlet ?

Jó vagyok matekból , fizikából , informatikából ezért alapból valamilyen mérnöki szakot néztem ki magamnak . Először műszaki menedzserre akartam menni de az új oktatási törvény szerint csak mesterképzésben indul ,ráadásul mondták hogy előtte jobban megéri ha elvégzek egy gépészmérnök képzést és utána mű.men.

A másik ok , mérnökökre mindig szükség lesz , ráadásul könyebb szerintem elhelyezkedni mint egy gazdasági szakkal.

2. Miért Kecskemét ?

Kecskeméttől nem messze lakok, és így a bejárás olcsóbban megoldható . Sajnos nagyon költséges lenne Pestre járnom ( kaja , szállás , bérlet , egyéb kiadások ) . Ráadásul több ismerősöm is tanult már a GAMF-on ( mérnökinfó ) és véleményük szerint gyakorlatias az iskola , nem csak az elméletet kérik számon . Sikerült is külföldön állást szerezni ( Svájc , Németo. )

2015. ápr. 27. 22:22
 4/8 anonim ***** válasza:
második vagyok. Rendben, csak kíváncsi voltam, de így érthető a választásod. Nem kell izgulni, ha tanulsz rendesen nem lesz baj. Sok sikert!
2015. ápr. 28. 09:37
 5/8 anonim válasza:
74%
Ha szereted és érdekel akkor jó választás lesz,de ez többnyire úgyis akkor derül ki ha már tanulod vagy jobban elmélyedsz benne.Én gamfos vagyok,megtudom erősíteni azt hogy gyakorlatias ,ennek értelmében egyaránt vannak szívós tárgyak és könnyebbek.Annyira nem számítanak az előzetes tanulmányaid itt,mindent elmagyaráznak kellően,bár van egy két tétel (fizika) ahol számon kérik hogy deriválj,de gondolom ha gimiből jössz ez előny lehet számodra hozzáteszem hogy az emelt fizika érettséginél könnyebb feladatok vannak. Küldhetek pár anyagot,zh-t ha gondolod.
2015. ápr. 28. 14:42
 6/8 A kérdező kommentje:

Megköszönném ha küldenél pár anyagot :) . Legalább kicsit belelátnék a dolgokba ,hogy végül is mikről is esik szó . Egyébként megkérdezhetem hogy hanyad éves vagy ?

Másik dolog , nyíltnapon voltam és láttam hogy elég sok oktató van azért akik fiatal korosztályból vannak . Tényleg így van ?

2015. ápr. 28. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha előre akarsz tanulni kezdel tanulni a határértékeket deriválást integrálást diferenciálegyenleteket. géptant bőven ráérsz ott megtanulni. Nálunk a matek volt ami nagyon megszórta a társaságot. Meg a mecha de gyakorlatilag ez is matek.
2015. ápr. 28. 20:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem kell fosni, ha matek-fizikából jó vagy. Élvezni fogod, hajrá. Ne tanulj előre, felesleges, mindent az alapoktól kezdenek minden egyetemen. Használd ki a szabadidőd, amíg van. :) (ME-GIK)
2015. máj. 15. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!