Gépészmérnök? Kecskemét GAMF? Pontosan mit csinál, hogy néz ki az oktatás?
Továbbtanulással kapcsolatban érdeklődnék .
Matekból 5-s vagyok , Fizikából szintén 5-s , de nincs azért nagy gépes beütésem ( Reál tantárgyak az erősségeim ) , sima gimnáziumba járok .
1. Ennek ellenére jó választás lenne számomra a gépészmérnök , vagy tényleg nagyon kell vágni a gépeket , és egyéb ilyen eszközöket ?
2. Mennyire nehéz Kecskemét GAMF-on a képzés , illetve egyéb helyeken ?
3. Az egész oktatást az alapoktól kezdik ?
4. Nagy hátrányt jelent ha nem szakközépből jövök , hanem gimnáziumból ?
5. Mennyire kell jól bánni a szerszámokkal és egyéb eszközökkel ?
6. Hol találhatok segédanyagot amit a nyáron tanulgathatnék és az előnyömre válhat ? Gimis fizika tankönyvből mi az amit érdemes átnézni ? .
Előre is köszi a válaszokat .
gépeket majd egyetemen megtanulod. gimiből is teljesen jó ha felvételizel. szerszámokhoz nem árt ha értesz, de tanulmányaid során nem feltétlenül kell használnod ezt a képességeket. előre tanulni nem kell szerintem, de am valami "általános géptan" könyvre ha rákeresel gugliban, akkor azt nézegetheted.
miért pont kecskemétre esett a választás?
Mi alapján jött az ötlet ?
Jó vagyok matekból , fizikából , informatikából ezért alapból valamilyen mérnöki szakot néztem ki magamnak . Először műszaki menedzserre akartam menni de az új oktatási törvény szerint csak mesterképzésben indul ,ráadásul mondták hogy előtte jobban megéri ha elvégzek egy gépészmérnök képzést és utána mű.men.
A másik ok , mérnökökre mindig szükség lesz , ráadásul könyebb szerintem elhelyezkedni mint egy gazdasági szakkal.
2. Miért Kecskemét ?
Kecskeméttől nem messze lakok, és így a bejárás olcsóbban megoldható . Sajnos nagyon költséges lenne Pestre járnom ( kaja , szállás , bérlet , egyéb kiadások ) . Ráadásul több ismerősöm is tanult már a GAMF-on ( mérnökinfó ) és véleményük szerint gyakorlatias az iskola , nem csak az elméletet kérik számon . Sikerült is külföldön állást szerezni ( Svájc , Németo. )
Megköszönném ha küldenél pár anyagot :) . Legalább kicsit belelátnék a dolgokba ,hogy végül is mikről is esik szó . Egyébként megkérdezhetem hogy hanyad éves vagy ?
Másik dolog , nyíltnapon voltam és láttam hogy elég sok oktató van azért akik fiatal korosztályból vannak . Tényleg így van ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!