Szülészettel és nőgyógyászattal szeretnék foglalkozni, de nem, mint orvos?
Hát az lesz, elvégzek egy ápolóit. Onnan lehet továbblépni és szakosodni.
Nem szeretnék sem dajka sem műkörmös lenni. Én úgy gondolom, hogy kellő szorgalommal és egy kis szervezéssel minden megoldható. Már találtam is olyan iskolát, ahol távoktatásban el lehet végezni 2 év alatt. :) Három hetente szombatonként van konzultáció, ez simán belefér. Igaz itthon nem szabad ellazsálni az időt és tanulni kell.
Csak nem tudtam, hogy sima ápolóival ilyen osztályokon el lehet-e helyezkedni. Mert pl. ahol én szültem ott nem voltak ápolók, csak szülésznők. Tehát szülésznő végzettsége volt mindegyiknek. :( Nagyon szeretnék szülésznő lenni, de nem hiszem, hogy azt meg tudnám csinálni.... :(
Én is szülésznőnek tanulok és most szólok, hogy ne érjen később csalódás: sima ápolói végzettséggel még csak a közelébe se engednek a szülészetnek.
Próbáld meg a szülésznőt fősulin. Gyerekekre is kapsz plusz pontot és nem feltétlen kell nappalin tanulnod, levelezőre meg alacsonyabb a ponthatár.
Szia!
Nem tudom, hogy mennyire nyugtat meg, de én pl. 32 éves vagyok 3 gyerekkel és ősztől Nyíregyházára fogok járni szülésznő szakra, ráadásul nappalin. Én tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de úgy érzem mindenre képes vagyok azért, hogy elvégezzem. :) Én is későn jöttem rá, hogy mit szeretnék csinálni, de az a szerencse, hogy rájöttem. :) Jobb későn, mint soha. :)
A levelező képzésről meg annyit, hogy csak Pesten, a SOTE-n lehet úgy jelentkezni erre a szakra, hogy nincs mellette egészségügyi végzettséged és nem dolgozol a szakmában. Mindenhol máshol ez alapfeltétel. A levelező meg úgy működik, hogy havonta 1 teljes hét.
A gyerek(ek) miatt meg csak abban az esetben kapsz plusz pontot, ha GYED-en vagy GYES-en vagy, tehát a pici 3 éves koráig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!