Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szülészettel és nőgyógyászatta...

Szülészettel és nőgyógyászattal szeretnék foglalkozni, de nem, mint orvos?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, van 3 kisgyerekem, úgyhogy az orvosi egyetem szóba sem jöhet. Szülésznőnek sem tudok felvételizni, mert elég rossz lett anno az érettségim, újra kéne érettségizni és még valamilyen eü-s okj-s papír is jó lenne, de utána ott a 4 év fősuli... és mire elkezdhetném a szakmát túl lennék a 35-ön + 3 gyerek és munka mellett nem biztos, hogy bírnám. Sajnos most jött meg az eszem, mostanra találtam ki, hogy mi szeretnék lenni. :S Most arra gondoltam, hogy elvégzek egy okj-s ápolóit, vagy valami (szak)asszisztensit távoktatásban, csak azt nem tudom, hogy milyet kell ahhoz végeznem, hogy szülészeten, vagy nőgyógyászaton dolgozhassak.
2010. febr. 21. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
48%

[link]

Szerintem ha sima ápolóit végzel, akkor akármilyen osztályra mehetsz. (ha felvesznek)

2010. febr. 21. 21:54
 2/6 anonim válasza:
sztem ha az okj-s ápolóit elvégzed már csak szerencse kell h vmelyikbe el tudj helyezkedni.sztem ez a két legtelítettebb osztály.de ez sem lesz túl egyszerű elvégezned.ez is lesz 3-4 év ha még nem is kell hozzá eü-s előképzetség.nem tudom h mellette dolgoznál-e vagy "csak" a suli lenne de sztem jobban járnál vmi "egyszerübb"szakmával.nagyon kemény ám 3 kisgyerek mellett suli +gyakorlat+tanulás,vizsgák háttt.miert nem probálsz meg pl egy dajka képzőt vagy mükörmöst stb ami kevesebb ideig tart és nem jár sok elkötelezettséggel.sok sikert...
2010. febr. 21. 21:58
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát az lesz, elvégzek egy ápolóit. Onnan lehet továbblépni és szakosodni.

Nem szeretnék sem dajka sem műkörmös lenni. Én úgy gondolom, hogy kellő szorgalommal és egy kis szervezéssel minden megoldható. Már találtam is olyan iskolát, ahol távoktatásban el lehet végezni 2 év alatt. :) Három hetente szombatonként van konzultáció, ez simán belefér. Igaz itthon nem szabad ellazsálni az időt és tanulni kell.

Csak nem tudtam, hogy sima ápolóival ilyen osztályokon el lehet-e helyezkedni. Mert pl. ahol én szültem ott nem voltak ápolók, csak szülésznők. Tehát szülésznő végzettsége volt mindegyiknek. :( Nagyon szeretnék szülésznő lenni, de nem hiszem, hogy azt meg tudnám csinálni.... :(

2010. febr. 22. 10:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Sztem ha ilyen határozott vagy, simán megpróbálhatnád a szülésznőit is. Igaz, négy éves a képzés, de van levelező is. A ponthatár sem túl magas, bár nem tudom neked mennyi van:)
2010. febr. 22. 11:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is szülésznőnek tanulok és most szólok, hogy ne érjen később csalódás: sima ápolói végzettséggel még csak a közelébe se engednek a szülészetnek.

Próbáld meg a szülésznőt fősulin. Gyerekekre is kapsz plusz pontot és nem feltétlen kell nappalin tanulnod, levelezőre meg alacsonyabb a ponthatár.

2010. febr. 22. 11:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, hogy mennyire nyugtat meg, de én pl. 32 éves vagyok 3 gyerekkel és ősztől Nyíregyházára fogok járni szülésznő szakra, ráadásul nappalin. Én tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de úgy érzem mindenre képes vagyok azért, hogy elvégezzem. :) Én is későn jöttem rá, hogy mit szeretnék csinálni, de az a szerencse, hogy rájöttem. :) Jobb későn, mint soha. :)

A levelező képzésről meg annyit, hogy csak Pesten, a SOTE-n lehet úgy jelentkezni erre a szakra, hogy nincs mellette egészségügyi végzettséged és nem dolgozol a szakmában. Mindenhol máshol ez alapfeltétel. A levelező meg úgy működik, hogy havonta 1 teljes hét.

A gyerek(ek) miatt meg csak abban az esetben kapsz plusz pontot, ha GYED-en vagy GYES-en vagy, tehát a pici 3 éves koráig.

2010. márc. 12. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!