Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik a vélemények az anglisztik...

Mik a vélemények az anglisztika szakról?

Figyelt kérdés
2010. febr. 21. 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Kinek mi... nekem jó. Nem egyszerű végigcsinálni, de érdekes dolgokat tanul az ember.

Mire vagy kíváncsi?

2010. febr. 21. 20:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván egyeteme válogatja, de általánosságban azt mondhatom, hogy akkor menjen valaki anglisztikára, ha elsődlegesen NEM a nyelvtanulás a célja. Ezért is előfeltétel a jelentkezéskor az emelt szintű angol érettségi, hogy olyan diákok menjenek anglisztikára, akik elmélyülni szeretnének az angol nyelvben, nem pedig megtanulni azt.

Ezenkívül nagy hangsúlyt kap az angol nyelvű irodalom, az angol nyelvű országok kultúrája, fonetika, nyelvtörténet, a legismertebb dialektusok tanulmányozása, esszéírás stb.

Szerintem izgalmas és érdekes szak, én élvezem.

2010. febr. 21. 21:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat:) Leginkább az érdekelne, amiket írtatok Ti is: mennyire tetszik nektek, valamint arra is kíváncsi lennék, hogy Ti milyen irányba szeretnétek elhelyezkedni vele (ha egyáltalán ezzel szeretnétek). Igen, olvastam, hogy a diplomában nem szerepel semmi egyéb, mint az, hogy gyakorlatilag tud az ember angolul. De ha mondjuk nem tanár szeretne lenni valaki, mihez lehetne vele kezdeni? Tolmács, műfordító?
2010. febr. 21. 23:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet ez is az ember (vagyis forsító-tolmács). Illetve, ha valamilyen terület jobban érdekli (nyelvészet vagy irodalom), aban is jobban el tud mélyülni. De ha ez sem tetszik, csinálsz egy minort, és folytatod máshol, de legalább van egy anglisztika BA-s diplomád.

De ez csak az, amire papíron képesít az egész. Igazából nagyrészt rajtad múlik, mihez kezdesz vele, és nincsen olyan megközés, mint pl. hogy az óvodapedagógus minden bizonnyal az óvodában tud elhelyezkedni. Ismerek én pályázatkiírással foglalkozó embert teológus végzettséggel...

2010. febr. 22. 07:57
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia, engem is nagyon érdekelne az anglisztika, germanisztikával párosítva. Nem tudom mennyire lenne ez jó ötlet, de mindkét nyelvet nagyon szeretem. Sokan azt mondják, nem éri meg erre a szakra jelentkezni. Én ezzel nem értek egyet, mert különböző részterületi specializációk vannak. Én szintén tolmács/fordító szeretnék lenni, mondjuk pl. az üzleti világban. Szóval több úton is el lehetne indulni.
2011. jan. 19. 23:39
 6/10 anonim ***** válasza:

"Én szintén tolmács/fordító szeretnék lenni, mondjuk pl. az üzleti világban. Szóval több úton is el lehetne indulni."

- Ehhez se anglisztika, se germanisztika szakot nem kell elvégezned.

2011. jan. 20. 14:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha felsőfokon szeretném beszélni mindkét nyelvet, akkor szükséges.
2011. jan. 21. 10:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem, ha felsőfokon szeretném beszélni mindkét nyelvet, akkor szükséges."

- Szerintem meg a legkevésbé sem. Ez nem egy nyelviskola.

Csak azért írok ilyen magabiztosan, mert én már elvégeztem. Ha csak nyelvet szeretnél tanulni, iratkozz be egy nyelviskolába, olvass sokat és/vagy menj ki külföldre, de nem kell ezért egy nyelvszakot elvégezni. A fortító szakhoz meg szinte bármilyen BA diploma jó; tévhit, hogy nyelvszakos diploma kell hozzá.

2011. jan. 21. 18:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Értem, köszi. És megkérdezhetem, hogy te mivel foglalkozol? Ha tehetnéd, újra erre a szakra jelentkeznél?
2011. jan. 22. 21:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyelőre még a tanári felvételire készülök. Lehet, hogy most már nem ezt választanám, de ez nem azt jelenti, hogy olyan rossz a szak.
2011. jan. 23. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!