A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás szervező szakára nehéz bejutni?
Figyelt kérdés
Mármint sok dolgot kerestem róla. Egyik helyen azt írják, hogy 380, a másikon hogy 400 volt a ponthatár. Most melyik a valós? És kb. mennyi az a pontszám, amit lehet "veszíteni" ezekből, hogy még mindig bejussunk? Meg hogy adódnak össze a pontok? Én 2017-ben fogok érettségizni, most voltam pályaválasztási tanácsadónál, és ez az a terület ami érdekelne. Nyelvvizsgát most fogok rakni, remélhetőleg sikerül. A tanulmányi eredményeim eddig kitűnőek, ha ezt megtartanám, 5-ösre érettségiznék és töriből egy emeltet jól letennék, meglenne?2015. ápr. 24. 15:33
1/3 anonim válasza:
380 pont volt tavaly az államira.
a pontszámitást pedig nézd meg neten, hosszu lenne leirni.
De lényegében a 11 évvégi, és a 12. évvégi + érettségi eredményeidből lesz számolva.
Illetve lehet duplázni.
Nekem pl duplázva lett meg a felvételi.
A duplázás egyszerübb azt leirom neked.
Pl: van 2 felvételi tárgy. Mondjuk magyar-töri.
Magyarból van közép 70% érettségi, töriből emelt 80%
Az 70+70=140, 80+80=160 ::: 300. + jön hozzá az emelt miatt 50 pont, és ha nyelvvizsgát csinálsz akkor annak a 28 pontja is.
ez igy 378 pont.
2/3 A kérdező kommentje:
Ehhez meg még hozzáadódik a tanulmányi eredményes pont is? Mármint amit lehet vinni abból. Vagy az duplázáskor kiesik? Azt tudom, hogy valami gép számolja majd ki a pontokat és a nekem kedvezőbb lesz a végleges.
2015. ápr. 26. 15:28
3/3 anonim válasza:
a duplázás az amit leirtam. Pont.
A tanulmányi pontos az teljesen más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!