Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mechatronika BSc mennyire...

Mechatronika BSc mennyire esélyes munka mellett?

Figyelt kérdés
Orvos vagyok, másoddiplomát szeretnék.
2010. febr. 21. 13:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát ha egyszer elvégezted az orvosit, elég sok mindenre fel lehetsz készülve...
2010. febr. 21. 19:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha nagy a memória, még lehet kicsi a processzor... :)
2010. febr. 21. 19:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Hu, megkérdezhetem, hogy miért választasz ekkorát? Csak azért, mert én pont fordítva váltottam...szóval mosolygok.
2010. febr. 21. 20:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Huhh, kicsit bonyolult... Mindig nagyon visszahúzódó voltam, igazából a matekon és a fizikán kívül nem sokminden érdekelt. Aztán kamaszkoromban egészségügyi problémák jelentkeztek, elég nehéz időszak volt. Valahogy az orvosin találtam magam. Elvégeztem, voltam többször köztársasági ösztöndíjas, tanulmányi verseny helyezett meg hasonló kutyafülék, de azt nem vettem számításba, hogy az ember a szakma mellé egy életformát is választ. Nem minden személyiség alkalmas rá, hogy ne kérgesedjen bele abba a tömérdek szenvedésbe, amit végig kell néznie, ráadásul komoly jogi és erkölcsi felelősség, aránytalan munkaterhelés, és röhejes fizetések mellett. A másik dolog, hogy a munka jellegéből adódóan az egyéni kreativitásnak nincs olyan terepe, mint egy mérnöki munkakörben. Ilyen irányú késztetéseimet minden képzettség nélküli otthoni bütykölésben élem ki, csak ha egyszer családom/gyerekem lesz, akkor nem fog menni, hogy anyuci fél napra elvonul a garázsba szerelni (ja igen, lány vagyok). Szóval huszonévesen talán még nem késő váltani, a szakvizsga úgyis öt év az egyetem után, szóval ennyiből mindegy. Neked mindenesetre sok sikert a szakmához, kívánom, hogy találd meg benne a boldogságodat.
2010. febr. 21. 20:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen, neked is sok sikert. Ha gondolod kérdezz bátran. Egyébként én is ezért választottam a mérnökit, mert kreatív, legalábbis így gondoltam, aztán persze kívülről mindent máshogy lát az ember, ahogy az orvosi is más kívülről, meg az egész szakma meg minden. Egyébként én is nőnemű vagyok, és szintén huszonéves. :)
2010. febr. 21. 22:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Még mindig én vagyok...

Hol szeretnéd végezni? Sokan végzik levelezőn munka mellett, szóval szerintem kivitelezhető, nem kell izgulni.

2010. febr. 21. 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, nem tudom mi van ma velem, egyenként jutnak eszembe a dolgok. Még annyit hozzá tennék, hogyha jól szakosodsz, akkor tényleg lehet kreatív, legalábbis az orvosihoz képest, maga a kánaán e téren. Művészetek és a mérnöki hivatás, ez a kettő ad otthont a kreativitásnak. És tényleg egy hivatás, ha belegondolsz a hétköznapokban mindenütt jelen van, és ez valami csodálatos, engem elbűvölt, sok ember életét könnyítheted meg, vagy akár mentheted meg.
2010. febr. 21. 23:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Egyetértek. :) Hogy hol végezném, az egyelőre lóg a levegőben, gyűjtöm az információt és a pénzt hozzá...
2010. febr. 23. 01:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát pénz az kell hozzá az biztos...

Én nappalira járok Gödöllőre, mechatronika szakra. Nagyon nehéz, munka mellett szerintem teljesen esélytelen, én nagyon nem javaslom. Ez tutira nem az a diplomagyáros műfaj....Levelezőn is nyilván iszonyat sok beadandó házi feladat van, szerkeszteni, számolni, stb.

A mechanikát nagyon szigorúan veszik, komoly számításokat kell végezni, igényes és kidolgozott házi feladatokat kell beadni, EGYETEMI SZINTHEZ MÉLTÓAN. Mindezek kidolgozására munka mellett (de még amúgy se....) kizárt dolog hogy van idő, és egy perc alatt összecsapnak a villámok az ember feje felett.

Persze vannak az ország szegletében különböző egyetemeken különböző szakok, ahol egy szakdolgozat annyi, mint nálunk egy átlagos gépgyártás házi....

Nyílt titok, hogy a koliban, és különböző kapcsolatok révén kb 10 darab ezresért komplett házit kapsz, rövid határidővel, neked csak ki kell dolgoznod (magyarul lemásolnod.) Aztán a ZH-n ülhetsz az üres lap fölött, és merenghetsz a tízezreseden, hogy jééééé majdnem ugyanaz a feladat mint a háziban volt, csak kicsit könnyebb...

Egyébként vannak érdekes tárgyak, de sajnos tényleg nagyon nehéz elvégezni :(

2010. febr. 26. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!