Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőfokú történelem érettségi?

Felsőfokú történelem érettségi?

Figyelt kérdés
Szeretnék érdeklődni a felsőfokú töri érettségi után akinek van tapasztalata hogy milyen nehézségű és egyáltalán ajánlatos-e előtte fakultációra menni ebből??de!!!amúgy meg színtiszta 5 vagyok belőle!!
2010. febr. 20. 17:48
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Abba is inkább olyan szövegértelmezéses mint akár egy magyar vagy van eltérés??
2010. febr. 20. 17:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Felsőfokú? Az emelt szintre gondolsz?
2010. febr. 20. 17:58
 3/11 A kérdező kommentje:
ja!!!tényleg bocsi!!:D tudsz benne segíteni??
2010. febr. 20. 18:11
 4/11 anonim ***** válasza:
menj faktra, mert nagyon részletes. sőt abba is belekötnek a kifejtendőnél, ha túl sokat vagy túl keveset írsz, tehát szinte lehetetlen tökéleteset.
2010. febr. 20. 18:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán az emelt szintű érettségik közül talán ez a legkönnyebb, én még 2008-ban mentem emeltre, szerintem nem volt vészes, ha tanulsz rendesen. megéri ebből faktra menni.
2010. febr. 20. 18:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Tényleg belekötnek sok mindenben és sok mellékes dolog kell.
2010. febr. 20. 18:29
 7/11 A kérdező kommentje:
csak hát nem tom mert megyek matek faktra és föci faktra és német fakrta ez már túl sok lenne!!pedig vágom a törit csak nem tom h bemerjem e kockáztatni a emeltet töriből!
2010. febr. 20. 18:59
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Minek ennyi fakt? Mindből felesleges az emelt szint, hacsak nem követelmény felvételinél, de nem hiszem, hogy 4 tárgy az lenne. Ne vállald túl magad! Az emeltek közül valóban a törinél a legkisebb a különbség az emelt és a közép között. Dönts el, mi a fontos neked, ezt nem fogod mind bírni! Nálunk ezért lehetett csak kettőt választani amúgy.
2010. febr. 20. 19:24
 9/11 A kérdező kommentje:
igaz de matek fontos lenne nekem mivel olyan szakra szeretnék elhelyezkedni + a 11.ben előre hozott földrajzom a és a német mivel jó volna a közép fokú nyelv vizsga ezért is kérdeztem hogy nagyon muszály volna e nekem faktra mennem töriből mikor tiszta 5 ös tanuló vagyok belőle!
2010. febr. 20. 19:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Emelt szinthez igenis kell fakt, mert magatól szerintem nem fogsz annyira ráfeküdni a törire, az emelt szinten sokkal inkább a forráselemzésre, esszéírásra mennek rá azt meg nehezen tudod magadnak javítani.

Ezen felül a helyesírásod eléggé vacak, muszáJ, nyelvvizsga (egybe), ez a magyar érettségin súlyos pontlevonás, lehetnél igényesebb...

Harmadszor meg, nyelvvizsgát simán lehet fakultáció nélkül csinálni, a középszint sokkal inkább a nyelvtanra fekszik rá, azt tudod magatól is tanulni meg a szakavat ismételni. A tesztet tudod javítani egyedül, fordítást, levelet meg szövegértést is simán lehet úgy, h pl. a tanárodat megkéren, hogy segítsen, de nem egy akkora eresztés a nyelvvizsga, mint aminek mindenki beállítja.

Na és a földrajz, hát 1 évre ezért faktot felvenni, ugyan minek. Gondolom ez csak a töltelék tárgyad lesz, hogy meglegyen az a plusz érettségi és nem fog sokat nyomni a latba... Teljesen fölösleges a fakt, főleg középszinten. Leülsz és beseggeled, semmi más nem kell.

2010. febr. 20. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!