Segítség! Emelt biológia és kémia érettségire milyen könyvből készüljek?
Valami konkrétat szeretnék (a mozaikos tankönyveket nem szeretem)....esetleg ez a könyv a biológiához jó ? [link]
Debrecenbe szeretnék menni orvosira, kérlek segítsetek!
Remélem nem májusban érettségizel...:)
Kémiából mindenképpen a villányis könyveket (könyv, mf., Ötösöm lesz kémiából) ajánlanám. Ezt a biosz könyvet, amit linkeltél nem használtam soha, de hallottam róla jó véleményeket. Sok sikert!
Én ebből a könyvből készülök, szerintem nagyon jó :) Úgy csinálom, hogy ebből megnézek kétszer egy témakört, utána pedig elolvasom a többi forrásból, végül ismét ezt olvasom el, majd jegyzetet írok néhány oldalanként abból, amire emlékszem.
Az egyik SOTÉ-s srác kidolgozta a követelményrendszert és feltette a netre, az sem rossz, bár ez picit megbízhatóbb, alaposabb forrás. Ha beírod a googleba, hogy Nagy Etele, rögtön kiadja :)
Meg bioszból van nekem egy feladatgyűjtemény, a nagy zöld, a középsulis tanárom eszméletlenül jó anyagokat adott abból, meg még van egy tankönyvem, ami sajna nagyon ritka, gimiben lehetett rendelni évekkel ezelőtt.
Kémiából a Villányi mindenképpen, én mozaikos tankönyvekből, illetve előkészítős könyvből készülök még, valamint Ötösöm lesz.
Én egy év múlva megyek egyébként érettségizni :)
hali!
Én bioszból oktv döntős voltam, ami ajánlani tudok az [link] ez a könyv sorozat, könyvtárakba szokott lenni. az elmélet részletes(lehet sok is) de a több tudás sosem árt. A linkelt könyvet nem ismerem.
Kémiához én is az ötösöm lesz kémiábólt, meg a nagy villányi könyvet (felkészítés a 2 szintű érettségire talán?) valamint [link] ebbe benne van minden ami a villányiből hiányzik és még szép képek is vannak benne. a villányi vázlatos, a mozaikos meg jó részletes.
Biológiára:
- Az általad linkelt könyv mindenképpen jó, de nem elég.
- Dr. Berend Mihály 4 kötetes biológiáját tudom ajánlani, nagyon részletes, alapos tudást ad. De ha megnézed a követelményrendszert, ez a könyv több információt tartalmaz, mint amire szükség van. De az nem baj:)
- Ezek után oldd meg végig a Szerényi-féle Nagy biológia feladatgyűjteményt.
- Szóbelire ajánlom a 130 tétel biológiából című könyvet. (Jó,ha már az írásbeli előtt is elolvasod:))
Kémiára:
- Mozaik kiadó, Kémia 11-12, érettségire készülőknek (+ feladatgyűjtemény)
- Mozaik kiadó, Kémia 10, Szerves kémia (Az előző összefoglaló könyvben ez a rész nem részletes)
- Ennyit kellene tudnod kémiából
- Villányi: Kémia a kétszintű érettségire (munkatankönyv)
- Villányi: Ötösöm lesz kémiából
De ha nem szereted a mozaikos könyveket, helyettesítsd azokat is Villányis könyvekkel, én nem tudok nyilatkozni róluk, a felsorolt könyvekből tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!