Mit kezdjek magammal?

Figyelt kérdés
Még két év van az érettségiig de szerintem már döntenem kellene arról hogy hova szeretnék menni, milyen szakmát válasszak. Ebben kérem a segítségeteket.Előnyeim/hátsányaim tantárgyakban: 3,4-es tanuló vagyok, a magyart és a történelmet utálom, a matek és a fizika hol megy, hol nem. Kémia, biológia, földrajz pedig éppen akkor megy ha ráveszem magam a tanulásra. Angolul 8 éve tanulok már de egyre kevesebbet foglalkozok vele, felejtem a nyelvtanát. Oroszul anyanyelvi szinten tudok. Az a problémám hogy különösen semmi se érdekel. Talán még infóból lennék jó mert szeretek gépezni, legyen szó akármiről.

2015. márc. 29. 20:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Én a helyedben kihasználnám az oroszt és olyan területre mennék, ahol az kell (külker, média, stb.) Anyanyelvi szintű orosz-magyarból meg lehet már élni.
2015. márc. 29. 20:58
 2/5 anonim ***** válasza:
40%
Hát ez az, szakmát szakiskola elvégzésével kapsz (szakmunkás), vagy egyetem. Na most, egyetemre menni szakirányúan érdemes (pl. Villamosmérnöki kar), sima gimnáziumból ez esélytelen lenne. Azért írtam ezt a villamosmérnöki kart, mert pár év múlva én erre fogok jelentkezni, de ezt egy Elektrotechnikai szakközépiskola és egy Elektronikai technikus képzés előzi meg.
2015. márc. 29. 21:35
 3/5 anonim ***** válasza:

"Na most, egyetemre menni szakirányúan érdemes (pl. Villamosmérnöki kar), sima gimnáziumból ez esélytelen lenne."

Ez egy orbitális baromság. Egy sima gimnázium is felkészít az egyetemre, arról nem is beszélve, hogy amit te négy évig tanultál szakközépben, azt egyetemen egy hónap alatt lenyomják.

2015. márc. 30. 01:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg egyetemen pát hónap alatt ledarálják, de szerinted azt ki fogja megérteni? Nálunk a 15 emberből 6-an állnak bukásra, mert 4 év alatt nem tudták megtanulni az anyagot (9-es anyagot sem tudják), akkor szerinted mi lenne, ha csak pár hónap lenne rá?

Gimnázium külön-külön minden szakra ha jól tudom nem készít fel, szóval ha valaki 4-ben kérvényezi, hogy (a példánál maradva) elektronikából készítsék fel, nem fogják megtenni.

2015. márc. 30. 19:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Miért kellene elektronikából felkészíteni bárkit gimiben? Az egyetemen az anyag zéróról indul, viszont magas szintű matematika tudást igényel, ami gimnáziumban könnyebben megszerezhető, mint szakközépben. Arról nem is beszélve, hogy alapvetően gimnáziumban általában sokkal magasabbak a követelmények, mint szakközépben, aki nálatok bukásra áll, az nem fog egyetemre menni, de ettől még egy gimnazista lazán teljesítheti az egyetemi anyagot. Ráadásul egy egyetem mérnököt képez, egy szakközép pedig villanyszerelőt (vagy talán még azt sem). Ismerőseim 90 százaléka gimnáziumból ment gépésznek, villamosmérnöknek, mechanotrikai mérnöknek.
2015. márc. 30. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!