Idén kell 2 faktot választanunk. Kéttannyelvű osztályban tanulok,tehát angolból már lesz egy felsőfokúm.A humán tárgyak mennek jobban szóval nem tudom hogy Magyart,Törit vagy Franciát vegyem e fel faktnak ( franciát két éve tanulom mint 2. Idegen nyelv,elvileg ha felveszem faktra egy középfokút le lehet belőle tenni.
Még homályos hogy hol szeretnék tovább ttanulni,csak annyit tudok hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni szóval vagy óvónő vagy tanár leszek de lehet hogy a jogira megyek. Szerintetek melyik faktokat válasszam?Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
Hát óvónőre mindenképpen hasznos a magyar, jogra meg a francia, szóval én ezt a kettőt választanám.
2015. márc. 8. 20:30
2/5 anonim válasza:
OFF: Csak akkor menj jogra, ha elhivatott vagy, ez nem ilyen B-terv lehetőség, hanem elég komoly dolog. Tudom, hogy mostanában, ha az embernek nincs jobb ötlete, akkor jogra jelentkezik, de ennek semmi értelme.
ON: szerintem franciát mindenképp, töri és magyar közül pedig azt, ami jobban érdekel :)
2015. márc. 8. 21:46
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Én úgy olvastam hogy a jogira töri kötelező.Bár én a magyart jobban szeretem. Hát nem tudom.Szeretem a franciát is, de 3 fakt már nagyon sok.
2015. márc. 8. 21:54
4/5 anonim válasza:
A jogra tori mindenkepp kell, marmint emelt erettsegi de magyar nem annyira. A magyar emelt erettsegi nagyon nehez, sok faktos se probalkozik meg vele mert nem eri meg. En a helyedbe torit es franciat vennek fel mert ez a ketto nagyon hasznos, fontos es szerintem elvezheto is
2015. márc. 9. 17:05
5/5 anonim válasza:
OFF: Jog. Nem kötelező a töri emelt, csak kötelező a törit választani felvételi tárgynak. A másik felvételi tárgy lehet idegen nyelv vagy magyar nyelv. És az egyik felvételi tárgyadnak kell emeletnek lenni. AMúgy ha van érzéked a magyarhoz, akkor nem nehéz a magyar emelt. Legalábbis nekem tavaly 91% lett. A töri nem ment volna ilyen jól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!