37 kreditet vettem fel ebben a félévben, de még leadhatok. Mennyire teljesítheto? Évfolyamtársaim ezt soknak találták (folytatás lent, foleg az utsó kérdésre érdekelne a válasz)
Ezt így nem nagyon lehet megmondani, mert nagyon különbözőek a tárgyak, van amit baromi könnyű teljesíteni, van amit meg kb. lehetetlen.
Nekem eddig a legtöbb kreditem egy félévben 40 volt, teljesítettem is.
Az átlag valóban 30, de pl. ha államis vagy, érdemes több kreditet felvenni, hogy magasabb legyen az ösztöndíj.
Érdemes lenne az egyes tárgyak teljesíthetőségéről felsőbb évesek között érdeklődni vagy megnézni a tanár értékeléseit markmyprofessor.hu-n.
Meg az sem mindegy, hogy ez hány plusz tárgyat jelent.
Igazából szerintem nem a kreditszám a lényeg, hanem a mögötte lévő tárgyak.
Érdemes lenne elolvasnod a TVSZ-t, vagy megkérdezni valamit, hogy mi a helyzet nálatok. Mert ez mindenhol más.
Meg lényeges, hogy az adott tárgyból vizsga van vagy csak beszámoló (ez lehet akár zh, akár csak az órán való jelenlét).
Nálunk ha tárgyat buksz, akkor az csak az ösztöndíjátlagot rontja le. De van ahol a bukott tárgyakért fizetni is kell.
De mondom, ez nem egységes mindenhol, szóval leginkább kérdezd meg a Tanulmányi Osztályon vagy valami hozzáértőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!