Programtervező informatikus vagy Mérnökinformatikus szakon kérik komolyabban a matekot? (SOS még 3 napom van dönteni)?
Programozónak akarok tanulni de ha lehet akkor csak annyi matekot akarok tanulni amennyit kötelező. Melyik szakon kérik durvábban a matekot?
És ha a programozás a lényeg akkor melyik szakot válasszam?
Előre is köszönöm a válaszokat!
a proginfó 90% matek
mérnökinfón csak 4 félév matek van
a proginfó 90% matek - igen, max az ELTE-n, ahol kb feleslegbe nyomatják már.
Ne a matek alapján válassz, mind a két helyre kell. Ha szereted a fizikát, de emellett a programozást is, akkor mérnökinfó. De ha a fizika hidegen hagy (én is így vagyok vele - attól függetlenül középiskolába jó voltam belőle), akkor proginfó.
Egyik helyen se úszod meg a matekot, de ez egészen más matematika ami középiskolában megy. Nyilván mindkét helyen tanítanak analízist (függvényelemzés, integrálás, deriválás stb), de pl. proginfón nem valószínű, hogy később használni is fogod (mérnökinfó már inkább).
Proginfón inkább a számítástudomány a kiemelkedőbb (de ez nem matek, nem számolgatni kell).
Ha a magasabb szintű programozás érdekel (mint például a webalkalmazások), akkor proginfó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!