Matek vagy magolás?
Figyelt kérdés
Jogi vagy gazdasági pályát válasszak inkább? A matek nem megy nagyon jól, de lehet hogy csak a mostani matektanárom miatt, töriből viszont jó vagyok, emeltezek is belőle, de nem szeretek magolni. Gazdasági pályán, nekem a nemzetközi gazdálkodás és a gazd.men van rajta a listán, meg ugye a jog. Mindkettő irány érdekel valamilyen szinten, csak nem tudom melyiket tudnám könnyebben elvégezni. Esetleg még a nemzetközi tanulmányokon gondolkodok.2015. febr. 12. 22:24
1/3 anonim válasza:
Én gazdmenes vagyok,és én is a jogi és gazdasági pálya közt gondolkodtam.Én is gyengébb vagyok matekból,töriből viszont nagyon ott vagyok,mégis azért a gazdasági pályát választottam,mert egy jogi diplomával LEHETETLEN elhelyezkedni(hacsak nem ügyvédi családból származol). Pénzzel foglalkozó emberre(pl közgazdász,könyvelő,bróker stb) ellenben mindig szükség lesz.
2/3 anonim válasza:
A matektudás nem tanárfüggő. Ha érdekel, akkor magadtól is megtudod tanulni. Ha rossz vagy matekból, az vagy annak a hibája, hogy nem vagy vevő a matekra, vagy nem érdekel annyira, hogy túl sokat foglalkozz vele.
Szóval ha a matek nem megy, akkor matekos pályát szerintem felejtsd.
3/3 anonim válasza:
Ha a matek nem megy, akkor tényleg ne vágd túl nagy fába a fejszéd, mondjuk gazmen-en még pont nem a világ vége a matek, de azért ott is sokan megszenvednek vele, ha nem érted és/vagy nem érdekel annyira, akkor szerintem ezeket a szakokat inkább hanyagold. Ügyvédként tényleg elég nehéz elhelyezkedni, nagyon telített a piac, de ha a saját területeden kiemelkedőt nyújtasz, legyen az akármi, el fogsz tudni helyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!