Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Meddig lehetett beszámítani a...

Meddig lehetett beszámítani a nyelvizsgákat 100%-os érettségiknek? Tavaly még így volt?

Figyelt kérdés
És ha igen, ez nyelvszakok esetében is fennállt?
2010. febr. 10. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémet 2007ben számították be, ha jól emlékszem, akkor azt mondta a tanár, hogy pont jó, mert mi vagyunk az utolsók, akiknek lehetett, és hogy ő milyen jól elintézte. Lehet, hogy csak fényezte magát.

Nyelvszakra nem lehetett, mert ott rendesen emeltet kell megírnod a kiváltottat nem fogadják el.

2010. febr. 10. 22:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Tavaly már tuti, h nem:) Én 2007 augusztusában csináltam a német nyelvvizsgám és már nem tudtam beváltani.
2010. febr. 10. 22:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi :) Azért kérdeztem amúgy, mert 2008-ról 2009-re pont pontszámok eléggé emelkedtek (legalábbis az általam választott szakokon) és reméltem, hogy esetleg amiatt van, hogy sokan vitték a 100%os érettségijüket :) De hát akkor nem, sajnos...
2010. febr. 10. 22:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát nem:) Meg akkor már előtte is magas lehetett volna. Ami ez miatt volt szerintem inkább az, h a Corvinuson nemzetközi gazdálkodás szakon 2008-ban 475 volt a ponthatár:)

Az általad írt emelkedésnek az oka inkább az lehetett, h sokkal többen jelentkeztek (az első 0. évfolyam most végzett, így sok ember egy évvel hátracsúszott az érettségivel...). Meg szerintem (bár ez csak saját vélemény) az is befolyásolhatta, h ugye 2008-ban jött be a 480 pontos rendszer. Akkor még tökre nem tudták, mire számítsanak, lesz ami lesz. De 2009-ben már volt viszonyítási alap. És hát a legtöbben nem a ponthatárt célozták meg, hanem mondjuk 20 ponttal fölé, h tuti legyen:)

2010. febr. 10. 23:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Most végzett az első nulladik évfolyam? Én is voltam nulladikos, és 2007ben végeztem. Meg előttem is végeztek, akik már voltak nulladikosok...
2010. febr. 11. 12:43
 6/6 anonim ***** válasza:
2005-ben lehetett utoljára hivatalosan...
2010. febr. 11. 15:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!