Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha újra érettségizhetnél, mit...

Ha újra érettségizhetnél, mit csinálnál másképp?

Figyelt kérdés
Azoknak a válaszára vagyok kíváncsi akik tavaly, vagy esetleg tavaly előtt érettségiztek (egyszerre az 5 tantárgyból). Mit csinálnátok máshogy? Előbb elkezdenétek a tanulást? Mikor? Vagy másképpen készülnétek? Hogyan? Más tanulási módszereket alkalmaznátok? Vagy ugyanúgy készülnétek rá? Előre is köszi a válaszokat.
2010. febr. 10. 19:38
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Ugyanúgy. Matekra tanultam egy hetet, többi az érettségi szóbelik előtti hétvégén, írásbelire semmi, csak a törijegyzeteket olvastam át. De 5-ös lett minden.
2010. febr. 10. 19:41
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Nem igazán csinálnék mást.

Szóbeli előtt egy nappal néztem át a tételeket, az bőven elég volt 90-100%-os szóbelikhez.

Egyedül az emelt töri volt szívás.

Mondjuk ha nem rossz tételt húzok az oké, de arról pl. én nem tehettem, hogy a sok idióta direkt lepontozta az esszéimet...

2010. febr. 10. 19:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Előtte levő nyáron már átvettem volna a törit, mert az nekem gyenge pontom kicsit, és korábban kezdtem volna tanulni rá. Meg az angol emeltet akkor év végén csináltam volna meg, nem ősszel, mert akkor nagyon szivattak :S
2010. febr. 10. 19:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Jók kis sikersztorik :). Én egyenlőre nem tudom ilyen lazán venni a dolgokat, persze utólag sokan mondják h nem is olyan nehéz. Nekem még annak tűnik. Egyébként én is terveztem h majd nyáron, meg már év elejétől elkezdek készülni rá, de nem lett belőle semmi, mert a nyelvvizsgámra tanultam. És néha már most úgy érzem hogy le vagyok maradva, és már rég el kellett volna kezdenem mindent. Persze a suliban is folyamatosan készülünk, de hát az más.
2010. febr. 10. 20:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Áhh, mikor előtte van az ember, akkor persze, h tart tőle:) Sztem ez természetes:D

Én amúgy nem csinálnék semmit másképp. Szerencsére simán bejutottam oda, ahová szerettem volna menni, nyáron sem kellett izgulnom, h vajon felvesznek-e:)

Amúgy az emelt tárgyadra (ha van) érdemesebb több időt fordítani, a többi miatt ne parázz.

Ha a matek nem megy, akkor azt mondjuk gyakorold, de a többi nagyon gagyi:D Magyarra nem kell semmit tanulni, csak szövegértés meg egy esszé (érvelést kell választani:D). Töri előtt át kell olvasni a tankönyvekből azt a részt, ami benne lehet (nézd meg a követelményrendszert) és kész is. Ha nyelvvizsgád van, akkor a nyelvi érettségi nem gond. (Lehet érdemes előrehozottan megcsinálni, később úgy is csak felejtesz - kivéve persze ha felsőfokúra is készülsz:D-)

A szóbeli meg vicces:D Egy-két hetet rászánsz, átolvasgatod, megtanulgatod a lényeget, és 100% lesz:)

Amúgy én hat tárgyból érettségizte és így se volt gond, szal nem lesz gáz, nyugi:)

2010. febr. 10. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon tetszik, hogy így tetted fel a kérdést.:))

Én semmit nem csinálnék másképp. Tanultam is az érettségire, mégsem vett el túl sokat az időmből. 4-5-ösök lettek és felvettek az egyetemre. Jó ez így. :))

2010. febr. 11. 19:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) A jelentkezést már leadtam, meglátjuk hogy alakulnak a ponthatárok. Az egyetlen dolog ami rosszul jött ki, hogy a felsőfokú nyelvvizsgám miatt nem mehetek angolból emelt érettségire, másból meg nem tudnék olyan jót írni, így mondhatni "eleve hátránnyal indulok" (mínusz 30 ponttal) =S. Viszont az érettségire már így összességében elkezdtünk készülni, a tanárok folyamatosan kikérdezik majd a szóbeli tételeket feleletszerűen, most is arra tanulok :). Azért ha valakinek van még valami hozzáfűznivalója, tippje, akkor annak várom a válaszát. ;)
2010. febr. 22. 00:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Utólag már mindenki nagyon laza... Te ne vedd lazán, ha akarsz valamit... Én tavaly érettségiztem és igen komoly motiváció volt a Corvinus, így hamar elkezdem rágyúrni a matekra, de csak arra... A lényeg, hogy 1-2 tárgyra fektess hangsúlyt, a többi csak időpocsékolás... Mondjuk én dupláztam, de sztem megérte, h 1 dologra összpontosítottam mert így teljesült a cél.
2010. febr. 22. 22:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem mondanám, hogy lazán vettem volna az érettségit, mivel én közgázból is érettségiztem, egy héttel az írásbeli előtt ebből bemagoltam úgy 500 fogalmat és az benne a durva, hogy vizsgán mindegyikre szó szerint emlékeztem. Biológiából emelt szintűztem, és arra tanultam a legtöbbet+matekot gyakoroltam, de azt nem vettem olyan komolyan. A többi tárgy tételeit ( ha volt :S )azokat csak átnéztem, mert igazából nem lehet tanulni érettségire, amit tudsz, azt úgyis tudod, amit nem akkor azt csak átnézed, hogy legyen fogalmad arról miről írsz, vagy beszélsz, de már nincs sok értelme átnyálazni, mert elfelejted, főleg, ha nem is érted miről van szó.
2010. febr. 23. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!