Nehéz egy egyetemet elvégezni? Gépészmérnöki.
21 éves vagyok és jelenleg óbudán egy pneumatikai dolgokat gyártó cégnél dolgozom ( talán a budapestieknek ismerős lehet,nem írom ki a nevét)
Munka közben mindig figyeltem az irodásokat, ahhoz képest,hogy komoly munkájuk van egész nap tök lazák. Az én stílusomhoz isközelebb állna az irodai munka. Így döntöttem el vagy inkább gondolkodom csak ezen.
BME msc szakon kellene elvégezni valamit,legalábbisilyesmi végzettséggel rendelkeznek..mennyire nehéz egy ilxet elvégezni? Hány év? Kötelező bejárni az órákra? Nem szeretném a munkát felfüggeszteni.. Milyen iskolai " előélet" kell az egyetemhez? Fiatal vagyok még és talán itt a lehetőség a feljebb lépésre.. Viszont félek,hogy nekem ez nem menne,túl erős lenne nekem egy egyetem.,de szeretnék feljebb lépni,talán a cégnél sikerülne is akkor át irodásíttatnom magam,mert már ismernek és nem vad idegenként mennék oda .
Eléggé eltér a tanulni kívánt tárgytól..vendéglátói az okj amit tanultam még pluszba.. 4-es tanuló voltam általános és középiskolai években is,talán egy vidéki egyetem az " lazább" (?!) lenne.. Meg hát szerintem amit olvastam a honlapon az bőven elég,hogybefejezzem az el sem kezdett egyetemi tanulmányokat.. Ezek miatt a pontok miatt aggódom biztos,hogy nem tudnámmegszerezni a 400+ pontokat ,de ha még is akkor biztos,hogy tanév során lennének nehézségek.. Szóval marad minden a jelenlegi formában!
Vagy hogy történik pontosan egy ilyen felvételi? Szeretném ezt,de nem fog menni..
Nem. A 280-300 az új törvényileg meghatározott minimumpont. A lényeg, hogy aki ez alatt van azt semmiképpen se vehetik fel sehova. Ez a minimum, hogy egyáltalán legyen esélyed valahova is bekerülni. És max 500 pontot lehet elérni. Az hogy neked megvan a 300 pontod még nem jelenti, hogy fel vagy véve, ugyanis az egyetemek magasabb ponthatárt állapíthatnak meg, hisz a felvételizők számától függ(és pontszámától), hogy mennyi is lesz az adott szakon és egyetemen a bekerüléshez való minimum pont. Ez a 300 nem jelenti, hogy bent vagy.
Tavaly mind államira, mind költségesre a BME-n 392 volt a ponthatár. És majdnem az volt a legalacsonyabb náluk.
ipari termék- és formatervezõ mérnöki 391
energetikai mérnöki 423
mechatronikai mérnöki 452
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!