Szeptembertől gépészmérnöki szakon kezdem meg tanulmányaimat, tudnátok pár jó tanácsot adni?
Kb. 3 éve tudom , hogy erre a szakra szeretnék járni , és most eljött az idő. Vegyes érzelmek vannak bennem , mert egyrészről már nagyon várom , de kicsit tartok is tőle. Középsuliban jó tanuló voltam , aztán szereztem még egy szakmát is , és így 20 évesen , higgadtan , megfontoltan úgy érzem készen állok rá , bár tudom , hogy nem lesz egyszerű.
Az első és legfontosabb az lenne , így látatlanba , hogy időben elvégezzem , tehát 7 félév alatt , persze szeretnék minél jobb eredményeket és nem fogom beérni az épphogy eléggel , ha tudom , hogy több lesz bennem , de így látatlanba ez a célom. Valaki tud vmi statisztikát kb. hogy a felvettek hány %-a végzi el időben ezt a szakot ?
Illetve szeretnék tanácsot kérni úgy az egésszel kapcsolatban , valaki olyantól aki már végigcsinálta , hogy mire kell odafigyelni , mi a kulcsa az egésznek ?
Gondolok itt pl. tantárgyakra (fontos és kevésbé fontos tárgyak) , szabadidő beosztása , tanulási módszerek , iskolán kívüli tevékenységek (szakmai versenyek , cégekkel történő kapcsolat kialakítása már a tanulmányok során stb.)
Igazából írhattok bármit , amit úgy gondoltok jól jöhet , illetve jól jött nektek !
Kösz a válaszokat !
20F
Első félévekben csak a tanulásra kell koncentrálj - sokaknak fura először, hogy mekkora szabadság van egyetemen, hogy órákra nem is kell bejárni, s ha tudsz, akkor tényleg érdemes egy-két tárgyat mellőzni, de van akinek ez elvakítja a fejét és hajlamos a keményebb dolgokról is megfeledkezni. A tanárok közt nagy a szórás, van aki hajlamos fölényeskedni, te csak egy homokszem vagy nekik a gépezetben, túl sok toleranciára ne számíts, itt csak te tudsz tenni magadért. Aki szakmailag áll hozzá a dologhoz és segítség kell a tárgyból ahhoz érdemes konzira bejárni, de könyvtárból és a szak által megosztott dolgokból is sok értékes anyag kinyerhető.
Hányan végzik el 7 fél év alatt? Erre nincs adatom sajnos, de marhakevesen. A lakótársam, aki Eco Marathonos villanyautót épített meg nem kis ösztöndíjat kapott is csúszott 1 évet, ezzel érdemes kalkulálni. Azért hajrá!
Nagyon egyszerű!
- ne kövess el olyan hibákat amikről tudod hogy később nem úgy csinálnád
- szerezz sok ismerőst/barátkozz, mert nem egyedül végzed el, hanem mindenki mindekinek segít... jegyzetek, közös tanulás, vagy csak mentális támogatás... stb
- teljesen más a követelmény rendszer. Senkit nem érdekel, hogy tanulsz e vagy sem, az majd csak a számonkéréseknél derül csak ki. Szóval könnyű 2-3 hónapig semmit csinálni, aztán a végén meg vért izzadni.
- hatványozottan nehezíted meg a saját dolgodat ha nem tanulsz, szóval ha valamivel csúszol akkor később sokkal több energiába és időbe fog kerülni, mint gondolnád :)
- ne hagyd hogy a haverok és a bulik beszippantsanak, de persze ilyet is kell ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!