Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeptembertől gépészmérnöki...

Szeptembertől gépészmérnöki szakon kezdem meg tanulmányaimat, tudnátok pár jó tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Kb. 3 éve tudom , hogy erre a szakra szeretnék járni , és most eljött az idő. Vegyes érzelmek vannak bennem , mert egyrészről már nagyon várom , de kicsit tartok is tőle. Középsuliban jó tanuló voltam , aztán szereztem még egy szakmát is , és így 20 évesen , higgadtan , megfontoltan úgy érzem készen állok rá , bár tudom , hogy nem lesz egyszerű.

Az első és legfontosabb az lenne , így látatlanba , hogy időben elvégezzem , tehát 7 félév alatt , persze szeretnék minél jobb eredményeket és nem fogom beérni az épphogy eléggel , ha tudom , hogy több lesz bennem , de így látatlanba ez a célom. Valaki tud vmi statisztikát kb. hogy a felvettek hány %-a végzi el időben ezt a szakot ?

Illetve szeretnék tanácsot kérni úgy az egésszel kapcsolatban , valaki olyantól aki már végigcsinálta , hogy mire kell odafigyelni , mi a kulcsa az egésznek ?

Gondolok itt pl. tantárgyakra (fontos és kevésbé fontos tárgyak) , szabadidő beosztása , tanulási módszerek , iskolán kívüli tevékenységek (szakmai versenyek , cégekkel történő kapcsolat kialakítása már a tanulmányok során stb.)

Igazából írhattok bármit , amit úgy gondoltok jól jöhet , illetve jól jött nektek !

Kösz a válaszokat !

20F

2013. aug. 18. 21:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Első félévekben csak a tanulásra kell koncentrálj - sokaknak fura először, hogy mekkora szabadság van egyetemen, hogy órákra nem is kell bejárni, s ha tudsz, akkor tényleg érdemes egy-két tárgyat mellőzni, de van akinek ez elvakítja a fejét és hajlamos a keményebb dolgokról is megfeledkezni. A tanárok közt nagy a szórás, van aki hajlamos fölényeskedni, te csak egy homokszem vagy nekik a gépezetben, túl sok toleranciára ne számíts, itt csak te tudsz tenni magadért. Aki szakmailag áll hozzá a dologhoz és segítség kell a tárgyból ahhoz érdemes konzira bejárni, de könyvtárból és a szak által megosztott dolgokból is sok értékes anyag kinyerhető.

Hányan végzik el 7 fél év alatt? Erre nincs adatom sajnos, de marhakevesen. A lakótársam, aki Eco Marathonos villanyautót épített meg nem kis ösztöndíjat kapott is csúszott 1 évet, ezzel érdemes kalkulálni. Azért hajrá!

2013. aug. 18. 23:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm pont ilyesmi válaszokat várok ! Azért megdöbbentő , hogy ilyen nehéz időben végezni :\ azért a célom továbbra is ez marad (úgy látszik nem is kis cél) , mert eleve nem 18 vagyok , hanem 20 és nem nagyon férnek bele az elvesztegetett évek , mert akkor mikor lesz lakásom , kocsim stb..
2013. aug. 19. 10:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemre vettek fel?
2013. aug. 19. 19:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Intézmény függő, de általában 20-30% végzi el 7 félév alatt. Meg úgy amúgy sem sokkal több végez csúszással sem. Legfontosabb tárgyak: matek, fizika, mert minden erre épül és alapszik majdnem, plusz a rajzos tárgyak, meg a szakmai tárgyak, azon belül is azok amikkel akarsz majd foglalkozni. Ha bejársz az órák nagy részére nem nagyon lesz időd minden nap tanulni. Érdemes célzottan készülni a dolgozatokra, vizsgákra. Felsőbb évesekkel felvenni a kapcsolatot(pl facebook csoportok) és onnan szerezni előző évi vizsgapéldákat, zh-kat. Enélkül meg lehet próbálni csak könyvekből tanulni meg jegyzetekből, de kevés esély van a sikerre, akár 2-est vagy akár jobbat szeretne az ember. Szakmai versenyekre van lehetőség sok egyetemen/fősulin(nálunk Győrben tutira), és érdemes vele foglalkozni, mert gyakorlatilag annak olyan ütése van az önéletrajzban, amit nem tudsz mással helyettesíteni. Ha bármi kérdésed van úgy az egésszel vagy a győri képzéssel, dolgokkal kapcsolatban írj üzenetet!
2013. aug. 20. 11:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Na igen, rajz-rajz és rajz. Konkrétan szerintem csak a géprajz foglalkozik vele, az meg csak egy darab első féléves tárgy, de mérnök ember rajzból ért, úgyhogy az egész egyetemi pályafutásod során szükséged lesz rá. Ha egy vizsgában van egy kérdés, arra szinte tuti, hogy tudsz (és kell) is valamit rajzolni. Felejtsétek el azt, ami középsuliban volt, hogy az irodalomtanár 4 oldalas kisesszét várt. Nem, mi rajzolunk és ábrákat készítünk.
2013. aug. 20. 16:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , a rajztól tartok legkevésbé , középsuliban volt szakrajz az elég jól ment , meg úgy van térlátásom , bár igaz néha elég időigényes meg jó sok bosszúságot tud okozni ha elrontja az ember de nagyjából ennyi. Én is azt érzem , hogy a matek meg a fizika lehet a kulcsa és ezeket kell mindenáron kiszenvedni.
2013. aug. 21. 17:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Jah és a Miskolci Egyetemről van szó
2013. aug. 21. 17:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is a Miskolcira járok, ha van kérdésed akkor nyugodtan írj.
2013. aug. 22. 00:14
 9/9 anonim válasza:

Nagyon egyszerű!

- ne kövess el olyan hibákat amikről tudod hogy később nem úgy csinálnád

- szerezz sok ismerőst/barátkozz, mert nem egyedül végzed el, hanem mindenki mindekinek segít... jegyzetek, közös tanulás, vagy csak mentális támogatás... stb

- teljesen más a követelmény rendszer. Senkit nem érdekel, hogy tanulsz e vagy sem, az majd csak a számonkéréseknél derül csak ki. Szóval könnyű 2-3 hónapig semmit csinálni, aztán a végén meg vért izzadni.

- hatványozottan nehezíted meg a saját dolgodat ha nem tanulsz, szóval ha valamivel csúszol akkor később sokkal több energiába és időbe fog kerülni, mint gondolnád :)

- ne hagyd hogy a haverok és a bulik beszippantsanak, de persze ilyet is kell ;)

2014. aug. 18. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!