Hogyan tudnám az alábbi feltételek mellett folytatni a tanulmányaimat?
Nem sikerült az idei félévem, és az érdekelne, hogyan tudnék átjelentkezni Kommunikáció -és média szakra a pedagógiáról. A pontjaim még tavalyról mindkét szakra elég lett volna, csak aztán ezt választottam, de megbántam.
Milyen lehetőségeim vannak? Átjelentkezés kell különbözeti vizsgával? Vagy hogy?
A regisztrációs határidő az pedig Június 30, az ugye így már letelt. Kérhetek-e passzív félévet, vagy valami ilyesmit, hogy majd jövőre ezt megint megpróbáljam, és hogy ne kerüljek ki a rendszerből?
#1, ha nem értesz hozzá, akkor minek válaszolsz? Tudod, hogy mit csinál egy pedagógiát, illetve kommunikációt végzett ember, vagy csak a népszerű közhelyeket bírod visszaböfögni? Miért utálod ennyire a bölcsészeket, hogy minden hasonló témában be kell nyögnöd egy gagyi "büfészak, mcdonalds, éhezés stb." jelzőt? Valahonnan származnia kell ennek a frusztráltságnak.
Kérdező: nem jelentkezhetsz át, újra kell felvételizned. De szólok, hogy a kommunikáción ettől az évtől a minimumra megszabott ponthatár 470 államilag támogatotton. Ha mégis e mellett döntesz, akkor megteheted, hogy a jelenlegi szakodon passziválsz 2 félévet. De fontos, hogyha nem vesznek fel jövőre kommunikációra, vagy úgy döntesz, hogy mégse mész, akkor ha nem aktiválod magad pedagógián, akkor megszüntetik a hallgatói jogviszonyodat.
"Honnan tudod,hogy én mit ismerek és mit nem?"
Egyszerűen onnan, hogy hülyeséget írsz, és nem a "szakomról", hanem a szakmámról próbálsz megnyilatkozni, amiben én dolgozok és belülről ismerek, te pedig láthatóan nem.
Amúgy alapvetően baromira nem érdekel, hogy neked mi a véleményed, egyszerűen az zavar, hogy félrevezeted a kérdezőket. Azért nem keresett szakma, mert nagyon sok ember ide jelentkezik, akik csak ide-oda csaponganak, nem tudják mit akarnak, csak összekaparnak valahogyan egy diplomát, aztán csodálkoznak, hogy épeszű munkáltató nem ad nekik állást. Ha a kérdező ezt szereti és jó benne, csinálja nyugodtan, találni fog állást.
Átjelentkezésnél pedig az adott iskola tvsz-e az irányadó(már ahova menne az illető)...
Ott döntik el,hogy mennyi kreditet fogadnak el,milyen térítéses lesz.
Bocsánat, de így a vitához, off jelleggel:
A humán tárgyakat tanító tanárok és a tanítók között sok a pályaelhagyó. Itt, gyakorikérdések.hu-n is a "milyen diplomával dolgozol a McDonald's-ban?" meg "milyen diplomával vagy munkanélküli" c. kérdéseknél mindig van legalább egy.
Egyre kevesebb a gyerek. Például mindkét volt iskolámban erre panaszkodnak, én itt látom saját szememmel.
Ráadásul ELTE-TÓK-osoktól hallom, a saját karukra mondják, hogy laposodik a társaság, egyre többen és egyre butábbak kerülnek be. Állítólag egyre kevesebb az a leendő tanító, aki tényleg szereti a gyerekeket és őket nevelni-oktatni akarja. Egyre több azonban, aki csak egy kis melegedésre vágyik az egyetem padjaiban.
Éhen nem hal, aki tanító vagy tanár. Csak elhivatott, gyermekekkel akar foglalkozni, őket gyarapítani, tudását átadni a új generációknak. Ehhez képest azzal szembesül, hogy mehet mosogatni, vagy call centerbe.
A kommunikáció szakról nem tudok érdemben nyilatkozni, ott tényleg csak a közhelyet tudom elismételni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!