Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem vagyok túl jó oroszból....

Nem vagyok túl jó oroszból. Ha töri- orosz tanári szakot választanék, az nagyon kemény lenne úgy?

Figyelt kérdés

Oroszból 4-es vagyok, viszont nagyon keveset tudunk, nem várnak el a csoporttól sokat, így teljesen kezdő szinten vagyunk. Töriből kérnek emelt érettségit, az meg is lesz.

Aki esetleg orosz szakon van, tudna pár dolgot mondani?

2015. febr. 6. 15:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Van olyan ismerősöm, aki szlavisztikára ment 0 orosz tudással, és egyelőre jól elvan.
2015. febr. 6. 15:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Aki nem tudja, tanítja, ugyebár... Viszont, igen. Elég kemény lenne. Nem értenéd az órákat (hiszen azok nagy része oroszul lesz), és nem is értem, hogy hogyan szeretnél tanítani valamit, amit nem tudsz? Az egyetem nem nyelviskola, ott nem fognak rá megtanítani, ott arra tanítanak, hogy hogyan és mit taníts.
2015. febr. 6. 16:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Kettes, ebben speciel tévedsz. Br ne tévednél, de az orosz és még jópár ritka nyelv esetén az egyetem bizony nyelviskola. Elég baj. Ráadásul nem is a megfelelő módszerrel tanítják.
2015. febr. 6. 20:38
 4/4 A kérdező kommentje:

Abból következtettem, hogy nem biztos, hogy annyira durva már az elején, mert érettségit sem kérnek belőle. Tehát gondolom, nem egy angol vagy német szakhoz hasonlítható, amit szinte mindenki beszél és ugye ott emelt érettségi kell a legtöbb esetben.

És hát nem sok iskolában tanítanak már sajnos oroszt vagy ha igen, nem megfelelően.

2015. febr. 7. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!