Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A jogi felsőoktatási szakképzé...

A jogi felsőoktatási szakképzés ér valamit?

Figyelt kérdés

Jogász szeretnék lenni Magyarországon, viszont külföldi vagyok és nincs lehetőségem letenni az emelt szintű történelem érettségit, ezért nem mehetek egyből egyetemre. Az érdekelne, hogy ha elvégzek egy jogi felsőoktatási szakképzést, akkor:

1. Érek-e vele valamit? ( Szerezhetnék-e állást utána egyetem mellett jogi szakterületen. )

2. Miután elvégeztem, továbbra is szükségem van a történelem érettségire ahhoz, hogy jogi egyetemre menjek, vagy ?

3. Ha elvégzem és utána jogi egyetemre megyek, akkor nekem is 3 éves lesz az egyetem, vagy kiváltok pár tantárgyat?

2015. febr. 2. 11:28
 1/2 anonim válasza:

1. Attól függ. Elmehetsz titkár(nő)nek...

2. Igen.

3. Magyarországon egységes a jogászképzés (azaz nincs külön LLB és LLM), így 5 év megszerezni a diplomát. Minimális lesz azoknak a tárgyaknak a száma, amelyeket elfogadják majd.

2015. febr. 2. 17:14
 2/2 anonim ***** válasza:

1. Nem sokat ér, rengeteg jogász van, azért még titkárnőnek is inkább jogászt vesznek fel.

2. Meg kell érdeklődni, hogy egyáltalán neked kell-e emelt vagy olyan országban érettségiztél és olyan érettségit tettél, ami kiváltja az emeltet. Ismerek egy szlovákiai magyar csajt, ott érettségizett, az alapján vették fel itt jogra.

3. A jogi egyetem 5 éves, 9 félév+1 zv. félév, szakképzésen nincs annyi tárgy, hogy ez le tudd rövidíteni.

2015. febr. 4. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!