Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőoktatási szakképzés után...

Felsőoktatási szakképzés után diploma?

Figyelt kérdés
Ha érettségi után elvégzek egy 2 éves felsőoktatási szakképzést és ezután még szeretnék diplomát is, akkor azért fizetnem kell? Azt tudom, hogy utána a krediteket beszámítják,stb... de ha elvégzem a 2 évet utána hogy juthatok be ugyanarra a szakra csak diplomásan? Én azt hallottam, hogy a 2 év után fizetni kell és csak estin lehet tovább tanulni... ez igaz?

2015. jan. 7. 18:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

FOSZ után újra kell felvételizni. Amikor felvesznek, kérvényezni kell, hogy a krediteket elismerjék.

Ha ugyanolyan a 2 szak és bejutnál a rendes alapképzésre akkor teljesen felesleges a 2 évesre menni.

2015. jan. 7. 18:50
 2/15 A kérdező kommentje:
De az alapképzésre nem jutnek be,nincs eleg pontom. De ha kervenyezem hogy bejuthassak a foszk utan, akkor ott honnan lesz meg annyi pontom?
2015. jan. 8. 06:37
 3/15 anonim válasza:
Melyik szakra mennél?
2015. jan. 8. 23:13
 4/15 A kérdező kommentje:
Turizmus-vendeglatas
2015. jan. 9. 06:41
 5/15 anonim ***** válasza:

Ha elvégzed a FOSZ-t kapsz érte 28 pontot.

Nyelvvizsgád van? Emeltezel valamelyik tárgyból?

2015. jan. 9. 16:35
 6/15 A kérdező kommentje:

Kozepfoku nyelvvizsgam van, emeltezni nem emeltezek.

szoval ha fosz utan mennek alapkepzesre akkor ugyanugy vinnem az erettsegis pontjaimat, csak annyi lenne a különbség hogy plusz 28 pontot kapnek?

2015. jan. 10. 06:02
 7/15 anonim ***** válasza:
pontosan. 1 éve még így volt. remélem most is hasonló a szabály :D
2015. jan. 11. 22:05
 8/15 A kérdező kommentje:

Hu, hat akkor en soha nem fogok diplomas szakra bekerulni,mert van kb 330 pontom most , a 2 evesre meg be is kerulok talan, de ha elvegzem akk lesz kb 360 pontom es meg akkor is messze allok a kb 420tol ami az alapszakra kell...

nem?

koszonom szepen a valaszt!!! :-)

2015. jan. 12. 06:40
 9/15 anonim ***** válasza:

Én sem jutottam be fsz után államira, pont ezért mert csak 360 pontom lett, úgyhogy kerestem másik alapszakot ami érdekelt mivel az OKJ-vel nem tudtam elhelyezkedni mindenképp tanulni akartam még.

De inkább végezd el a felsőoktatási szakképzést ha érdekel ez a terület, mert egyetemen végzed és ez a legmagasabb fokozata a szakképzésnek.

2015. jan. 12. 17:21
 10/15 A kérdező kommentje:

Durva basszus....

De ha pl a 2 ev alatt meg csinalok nyelvvizsgat, vagy valami ... akkor meg meglehet a pontom,nem? En nem akarok mas szakon diplomazni mert akkor az mar kb 6 ev lenne mire azt is elvegzem :O de gondolom ha a turizmus 2 évest elvegzem es szállodaba akarok menni dolgozni akkor csak a turizmus szakon elvegzett diplomat neznek, nem azt h van e vmilyen diplomam,ugye? Szoval ha ezen a teruleten akarok dolgozni akkor ezen a szakon is kell lediplomaznom? Bocsi ha sok a kerdesem :D

2015. jan. 13. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!