Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi laboratóriumi és...

Orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus?

Figyelt kérdés

Hosszas tanakodás után kinéztem magamnak ezt a szakot. Úgy gondoltam, hogy nekem ez megfelelő lenne, élvezném is, mint munkát illetve érdekel is.

De én nem vagyok az a magolós fajta, nagyon picit lusta is vagyok, de a tanulást komolyan veszem.

De mikor ezt megláttam: [link] elszédültem teljesen.

Informatika megy, biológiát szeretem és emelten is érettségizem belőle, kémia olyan semleges és a matek is. (Habár a kémia legaláb érdekel) De mindig is 3-4 között mozogtam kémiából és matekból a gimnáziumi tanulmányaim során.

Nagyon megtetszett ez a szak, de ezek a tantárgyak szerintem nagyon durvák és félek, hogy nem bírnám. :(

A hosszas és fölösleges bevezetés után tehát a kérdésem: aki idejár, az mesélne a szakról? Mennyire durva? Nagyon megijedtem. :D

2015. jan. 28. 22:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Mivel nem Debrecenben végeztem így korlátozottan vedd figyelembe amit írok, de:

Melyik szakirány érdekel? mert a válasz függ attól is.

- Ha OKLA vagy ODLA akkor szerintem a legnagyobb kérdés az a kémia. A matek nem hinném, hogy annyira kemény lenne, főleg hogy van benne statisztika is, az könnyebben megérthető/begyakorolható mint mondjuk a diff.egyenletek.

A kémia viszont 12 kredit és szerintem szigorúan is veszik, mert 2 szakiránynak is az alapja.

Szóval, a lehetőségek:

-ráfekszel jobban a kémiára.

- máshova mész (miskolcon pl. csak egy szakirány van a képalkotós, így a kémia sem igazán kemény)

- más szakirányra mész(ezzel mondjuk nem úszod meg az első féléves kémiát hiszen akkor még nincsenek szakirányok, de a későbbi félévekben levőt nagy részben igen)

- más szakra mész (nem hinném mondjuk, hogy egy olyan tantárgy miatt, ami nehézséget okoz fel kéne adni, segítséget mindig lehet találni)

egy miskolci képalkotós

2015. jan. 28. 23:53
 2/5 A kérdező kommentje:

Én ragaszkodnék Debrecenhez, de beírom második helyre Miskolcot akkor. És akkor a képalkotó szakirány felé kacsingatok majd.

Te még tanulod vagy már végeztél? Mennyire bírtad a tanulást? És ha már végeztél, találtál vele munkát?

Illetve, mennyi a fizetése egy képalkotó diagnosztikai analitikusnak?

2015. jan. 29. 20:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Már végeztem, de nem dolgozok mert MSc-n vagyok. Viszont akik nincsenek Msc-n azok már mind dolgoznak asszem (1,5 éve végeztem, de néhány hónapon belül találtak állást a legtöbben) kivétel nélkül, szóval állás az van.

Fizetés állami közkórházban nem túl jó, bár más egészségügyi szakmákhoz képest jól fizet.

Kezdő Bp-en:olyan 150 nettó lehet max. de ebben minden benne van túlóra is, meg a veszélyességi pótlék is.

Nyilván magánkórházakban/magán diagnosztikai kórházakban/kutatóhelyeken ennél magasabb fizetésed lesz/lehet.

Tanulás: Miskolc nem annyira nehéz, de azért nem is büfészak(ahogy hallom az anatómia is bedurvult nálunk :))

Nem kell éppen meggebedni a tanulásban, de nem is láblógatás. Vannak akik tudtak mellette dolgozni is (részmunkaidőben általában)

Szerintem a 2.3. félév a legnehezebb mert az 1. félévben még nálunk relatíve sok a tölteléktárgy, aztán 2.3. félévben meg hirtelen sokkal kevesebb töltelék tárgy lesz és sokkal több szakmai/alap anyag lesz amihez nem szoktál hozzá az előző félévekben.

2015. jan. 29. 22:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
szia! én 'tapasztalt' vagyok miskolccal és debrecennel kapcsolatban is. jártam egy évet miskolcra, csak hazajöttem inkább debrecenbe (fárasztó és költséges az albérlet,utazgatás). Ha miskolcra mész az anat brutális, debrecenben a kémia, úgyhogy az igazán durva tárgyakat nem lehet megúszni, max választhatsz hogy mivel szenvednél szivesebben :D én személy szerint miskolcot jobban szerettem, teljesen más volt ott a hangulat, lehet csak az első év miatt. viszont debrecenben már első félévben nyírnak keményen.. ha tényleg ezt szeretnéd viszont nem kell megijedni! én hugomat is erre a szakra bíztatom, mert ha elvégeztük jók az elhelyezkedési esélyek az országon belül is, külföldön meg főleg.
2015. jan. 30. 22:45
 5/5 anonim ***** válasza:

a 3-as nagyon hiteleset írt.

egy miskolci képalkotó

2015. márc. 3. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!