Orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus?
Hosszas tanakodás után kinéztem magamnak ezt a szakot. Úgy gondoltam, hogy nekem ez megfelelő lenne, élvezném is, mint munkát illetve érdekel is.
De én nem vagyok az a magolós fajta, nagyon picit lusta is vagyok, de a tanulást komolyan veszem.
De mikor ezt megláttam: [link] elszédültem teljesen.
Informatika megy, biológiát szeretem és emelten is érettségizem belőle, kémia olyan semleges és a matek is. (Habár a kémia legaláb érdekel) De mindig is 3-4 között mozogtam kémiából és matekból a gimnáziumi tanulmányaim során.
Nagyon megtetszett ez a szak, de ezek a tantárgyak szerintem nagyon durvák és félek, hogy nem bírnám. :(
A hosszas és fölösleges bevezetés után tehát a kérdésem: aki idejár, az mesélne a szakról? Mennyire durva? Nagyon megijedtem. :D
Mivel nem Debrecenben végeztem így korlátozottan vedd figyelembe amit írok, de:
Melyik szakirány érdekel? mert a válasz függ attól is.
- Ha OKLA vagy ODLA akkor szerintem a legnagyobb kérdés az a kémia. A matek nem hinném, hogy annyira kemény lenne, főleg hogy van benne statisztika is, az könnyebben megérthető/begyakorolható mint mondjuk a diff.egyenletek.
A kémia viszont 12 kredit és szerintem szigorúan is veszik, mert 2 szakiránynak is az alapja.
Szóval, a lehetőségek:
-ráfekszel jobban a kémiára.
- máshova mész (miskolcon pl. csak egy szakirány van a képalkotós, így a kémia sem igazán kemény)
- más szakirányra mész(ezzel mondjuk nem úszod meg az első féléves kémiát hiszen akkor még nincsenek szakirányok, de a későbbi félévekben levőt nagy részben igen)
- más szakra mész (nem hinném mondjuk, hogy egy olyan tantárgy miatt, ami nehézséget okoz fel kéne adni, segítséget mindig lehet találni)
egy miskolci képalkotós
Én ragaszkodnék Debrecenhez, de beírom második helyre Miskolcot akkor. És akkor a képalkotó szakirány felé kacsingatok majd.
Te még tanulod vagy már végeztél? Mennyire bírtad a tanulást? És ha már végeztél, találtál vele munkát?
Illetve, mennyi a fizetése egy képalkotó diagnosztikai analitikusnak?
Már végeztem, de nem dolgozok mert MSc-n vagyok. Viszont akik nincsenek Msc-n azok már mind dolgoznak asszem (1,5 éve végeztem, de néhány hónapon belül találtak állást a legtöbben) kivétel nélkül, szóval állás az van.
Fizetés állami közkórházban nem túl jó, bár más egészségügyi szakmákhoz képest jól fizet.
Kezdő Bp-en:olyan 150 nettó lehet max. de ebben minden benne van túlóra is, meg a veszélyességi pótlék is.
Nyilván magánkórházakban/magán diagnosztikai kórházakban/kutatóhelyeken ennél magasabb fizetésed lesz/lehet.
Tanulás: Miskolc nem annyira nehéz, de azért nem is büfészak(ahogy hallom az anatómia is bedurvult nálunk :))
Nem kell éppen meggebedni a tanulásban, de nem is láblógatás. Vannak akik tudtak mellette dolgozni is (részmunkaidőben általában)
Szerintem a 2.3. félév a legnehezebb mert az 1. félévben még nálunk relatíve sok a tölteléktárgy, aztán 2.3. félévben meg hirtelen sokkal kevesebb töltelék tárgy lesz és sokkal több szakmai/alap anyag lesz amihez nem szoktál hozzá az előző félévekben.
a 3-as nagyon hiteleset írt.
egy miskolci képalkotó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!