Orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus?
Miskolc
2009:317
2010:325
2011:285 -> mert többet vettek fel innentől
2012:297
2013:246
2014:262
Debrecen:
2009:348
2010:362
2011:366
2012:364
2013:335
2014:375
Pécs(Kaposvár)
2009:294
2010:295
2011:299
2012:272
2013:242
2014:260
SE-n csak optometrista szakirány van és csak levelezőn jól tudtad van szóval azt nem gyűjtöttem ki.
mesterképzés: szakmán belüli MO-n nincs
tudsz menni vele jelenleg
->molekuláris biosz
->info-bionika
->orvosi biotechnológia
->egészségügyi mérnök, meg lehet azóta mióta én felvételiztem lett egy-két szak ahová tudsz menni.
Külföldön: legközelebb Bécsújhelyen van távoktatásos jelleggel angolul kb 100-120ezer Ft/félév áron
Tapasztalat:csak Miskolcról és a képalkotó szakirányról tudok nyilatkozni röviden:
fizetés: egészségügyhöz képest nem rossz, de nem egy nagy összeg (mindennel eggyütt olyan 150 nettót össze tudsz azért szedni pályakezdőként is).
+ dolog: sugárveszélyes munkahelyen plusz szabi is jár
elhelyezkedés:nincs vele probléma (a mi osztályunk gyakorlatilag 100%-ban elhelyezkedett aki végzett), se itthon se külföldön.
karrierlehetőség: Bsc-vel nem annyira sok, Msc-vel inkább (kutatásokban fejlesztésekben részt venni), külföldön magasabb jogkör (korlátozott leletezési jog), de rengeteg munkaterülete van a szakmának szóval kitörési lehetőség is egyre több van.
egyetem: maga a szak nem igazán nehéz,bár vannak húzós időszakok. Vannak a képzésnek hiányosságai, de alapvetően nem rossz.
megéri-e? ha érteni is akarod a dolgokat, akkor MSc-t csináni-> kutatásokba beszállni és úgy már kétségtelenül megéri, egyébként meg jól kell tanulni-> valamilyen nagyobb kórházban kell dolgozni, mert egy tüdőszűrőt működtetni ne tanulj 4 évig :)
Ha van kérdésed írj nyugodtan, és megpróbálok válaszolni
egy képalkotós
kémia nálunk Miskolcon nem durva, mivel a szakma során nem túl sok kémiás dologgal kell foglalkozni.
De debrecenben/pécsen ahol 3 szakirány van ott nyilván keményebb a kémia mert ott mind a kutatónak, mind a laborosnak erőteljesen kell
többfélévig tanult tárgyakat pedig alább megtalálod:
pécsit nem gazán találom perpillanat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!