Életem egy nagyon fontos fordulópontja lehet ez. Sęgítenétek tanácsokkal, van még egyáltalán esélyem? 20/F
Tavaly érettségiztem, fogalmam sem volt hogy mit kezdjek magammal. Szakácsnak kezdtem el szeptembertől tanulni, és most a gyakorlati helyre kijutva döbbentem rá, hogy egyáltalán nem itt a helyem.
Gimnáziumban mindig is érdekelt a földrajz, bár sosem tanultam igazán. Egyszer osztályt is ismételtem, de az történelem miatt volt. Tudom magamról, hogy sokkal többet tudok, de a lustaságom és az akkori céltalanságom miatt nem érdekelt az egész.
Amikor a közép matek érettségim 60 %-os lett a nullát megközelítő tanulással, gondoltam először arra, hogy egyetemen van a helyem.
Február 15 a jelentkezési határidő érettségire és egyetemre is. Megcsinálhatom azt, hogy beadom a jelentkezésemet az ELTE Földtudományi, mellette pedig a Környezettani szakára, emellett elmegyek matekból, földrajzból és vagy fizikából érettségire, majd ha jól sikerül felvesznek és ősszel ott kezdhetek?
A jelentkezés menetét nem ismerem, mivel eddig nem volt opció, nem is mentem bele semennyire a témába.
Persze, hogy megcsinálhatod. Elvégre akik még csak most végzősök és most fognak érettségizni, nekik semmilyen eredményük nincs, csak később pótolják. Hasonlóan működik ez nálad is.
De azt tudnod kell, hogy az újabb érettségi már pénzbe fog kerülni.
Az érettségi eredmény nem egyenlő azzal, hogy valaki egyetemre való-e. Ez majd ott fog kiderülni. Mindig van esélyed, az mindenkinek van.
Jelentkezhetsz nyugodtan, felvi.hu-n kell, most már csak elektronikus úton lehet jelentkezni. Sok sikert! :)
Persze tudom, hogy maga az érettségi abszolút nem mérvadó. Egy osztálytársam akinek azért jóval jobb eredményei lettek nálam, fel is vették ahova szerette volna. A szorgalmának és köszönheti csupán ezt, mert sajnos az első félévben nagyon sok vizsgája nem lett meg, pedig végigtanulta az egészet.
Nem ismer most így senki, de sokkal jobb felfogású vagyok mint ő, pláne ha érdekel is a dolog. Csak nem volt semmi ötletem hogy mit kezdjek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!