Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Töri emelt érettségi, van aki...

Töri emelt érettségi, van aki tu-dna segíteni?

Figyelt kérdés
Felvételi miatt tennem kell egy emelt töri érettségit, de nincs tapasztalatom a magyar oktatási rendszerből. Szükségem lenne valakire, aki támogatna, és válaszolna nekem, elmagyarázná az érettségi főbb részeit, első rész második rész, tapasztalatokat, mire kell odafigyelni, hogy kell felépíteni egy problémaközpontú következtetést, hát egy elemző feladatot. 19/F
2015. jan. 25. 15:06
 1/3 anonim válasza:
Hova valosi vagy?
2015. jan. 26. 19:38
 2/3 A kérdező kommentje:
erdélyi
2015. jan. 26. 21:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Kezdésnek: előbbi évek feladatsorai: [link]

Vizsga felépítése: [link]

2015-ös szóbeli témakörei: [link]

Meg szoktak jelenni könyvek minden évben, amikben ki vannak ezek dolgozva. De az a legbiztosabb, ha magadtól dolgozod őket ki, de ha az írásbelire felkészültél becsületesen, akkor nem nehéz. A szóbelinél az a lényeg, hogy a kötelezőkön túl (!) mondjál még érdekes dolgokat, amik pl. nincsenek benne a könyvben. Ezeket nagyon szeretik.

Részletes érettségi vizsgakövetelmény: [link]

(Ami kell középszinten, az kell emelt szintre is.)

A 4 Száray könyvből érdemes tanulni, a régebbiekben kevesebb a forrás, több a tényszerű adat, az újakban több a forrás, kevesebb az adat. A forrásokat is érdemes elolvasgatni, meg elemezni magadtól, mert az érettségin is van, hogy abból kell kiszedni dolgokat.

Illetve mi még ebből csináltunk feladatokat: [link]

Van egy 9-10. évfolyamos könyv, egy 11. meg egy 12. Van hozzá megoldókulcs is.

Csak emelt törit kell neked? Hány % a cél? A problémaközpontú következtetés alatt mit értesz?

Ha van kérdésed, akkor írhatsz privátban is, én tavaly tavasszal érettségiztem belőle emelt szinten.

2015. jan. 27. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!