Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon lassan tanulok, valami...

Nagyon lassan tanulok, valami ötlet?

Figyelt kérdés
Amìg evy oldalt megtanulok az van vagy 2 òra és más tantárgyakra csak este kerül sor,ezért este 10-11 ig is fent kell maradjak. Viszont ilyenkor már nem tudok ùgy tanulni,hogy az érdemi legyen,mivel nagyon fáradt vagyok addigra. Irigylem azokat akik ùgy tanulnak,hogy egyszer elolvassák és már tudják. Egyik ismerősöm mondta,hogy ő 3 òrát készül vagy 5tárgybòl nekem meg 3òra alatt sikerült egy tantágybòl készülnöm.Valami ötlet,tipp,tanács hogy több mindent tudjam megtanulni a tanulásra szánt alatt?
2015. jan. 23. 13:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Először is hányadikos vagy? Nyugodj meg, ez az "egyszer elolvasom és tudom" nem létezik, vagy legalábbis középiskolától kezdve már biztosan nem. Milyen tantárgyakról van szó? Miből tanulsz, a könyvből vagy van saját vázlatod? Órán figyelsz? Ha válaszolsz ezekre a kérdésekre talán hasznosabb választ tudunk írni neked:)!
2015. jan. 24. 12:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Valóban,ezeket a fontos dogokat lehagytam. Szóval,12-es vagyok. Úgy tanulok,hogy elolvasom a könyvet,ha ott zavaros akkor megkeresem interneten azt a tételt másképpen leírva és azt leírom megy vázlatba (ez is sok idő ugye). Aztán pedig olvasom,vagy ha valamit letudok,akkor lerajzolom,mivel én vizuális típus vagyok. De,ha valamit nem tudok lerajzolni vagy elképzelni,akkor végem van. Azt a mondatot el kell olvassam 100szor,hogy megmaradjon.
2015. febr. 3. 14:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm, hogy végül válaszoltál, így nem feleslegesen írtam. Nem írtál sokat a körülményekről, de szerintem az elején van az alapvető hiba, hogy a könyvből akarsz tanulni. Nincs annál jobb, ha a saját magadnak megfelelő jegyzetből tanulsz. Vagy órán nem írod a dolgokat? Irodalomból, történelemből, nyelvekből biztos tudnál jegyzetelni. A matekot gyakorolni kell, ha nem tudsz valamit, akkor visszanézed a megoldott feladatokat. A tanártól ne szégyellj kérdezni, én is sokat kérdezek attól függetlenül, hogy egész jó tanuló vagyok.

A természettudományok már nehezebbek, de nem is tartoznak a kötelező érettségi tárgyak közé, tehát ha nem megy, ne görnyedj fölötte annyit, csak a minimumot.

Nálunk az irodalom tanárra jellemző, hogy mindent sokszorosan összetett mondatokkal diktál le, így gondolom valami ilyen van nálatok is. Erre annyit tudok mondani, hogy egyszerűsítsd le, ne foglalkozz azzal, hogy ég és föld a kettő közti megfogalmazás. A lényeget szűrd ki, és ha nem is tudsz minden apróságot, a váza legyen meg az anyagnak. Ez majdnem mindenre igaz.

Sok sikert!:) Remélem hasznos volt legalább egy kicsit a válaszom :)

2015. febr. 4. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!