Szeretni valaki bölcsészkaron továbbtanulni?
Szeretne valaki vagy szeret valaki?
Nem mindegy.
Én anglisztika szakon tanulok.
Amerika, Anglia történelme, országismeret (földrajz, kultúra, politika, stb), nyelvészet (angol nyelv), angol és amerikai irodalom. Nekem tetszik, én szeretem (már a végén vagyok).
De mellette más tárgyakat is fel kell venni kreditszerzés miatt, ha le akarsz diplomázni, bár ez elvileg minden szakon így van.
Állást találni? Anglisztika BA-val konkrétan nem nagyon találsz állást. Bár az egyik nyelvészet tanárom azt mondta, hogy előfordulnak nyelviskolák ahova a BA-val is felvesznek tanárnak, de nem az a gyakori.
Max olyan helyre tudsz menni dolgozni, ahol csak azért kérnek diplomát, hogy mégse sima érettségivel menj, és ezért mindegy nekik hogy milyen diplomád van.
De maga a végzettség, hogy anglisztika, szakmát nem ad, csak nyelvtudás és általános kulturális tudást az angol nyelvterületekről.
Kulturálisan elég gazdag lesz az ismereted, főleg hogy más jellegű tárgyakat is kell tanulni a főszakodon kívül (a kredit miatt).
De szakma csak akkor lesz ha tovább mész MA-ra (mesterszak), ott meg több mindent tanulhatsz, pl. angolt tanár, tolmács-fordító (nem élsz meg belőle), nemzetközi ... most jut eszembe a pontos neve, nézz utána, csak néhány egyetem/főiskola van ahol van ilyen szak, nézd meg hogy hol hogyan mehetsz tovább ha tovább is akarsz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!