Van esélyem az egyetemen?

Figyelt kérdés
Nézegettem a szakokat, és pont azok érdekelnek, amikhez kell minimum 1 emelt szintű érettségi, viszont én semmiből nem tervezek emeltezni. Így van esélyem a bekerülésre?
2015. jan. 22. 20:33
 1/3 anonim ***** válasza:
72%

Én érettségi után (semmiből nem volt emelt) elmentem dolgozni mert nem tudtam hogy mit akarok tanulni.

Végül az anglisztika mellett döntöttem, és ahhoz is kellett emelt érettségi.

Mivel érettségizni csak kétszer lehet egy évben, így nyilván tolódott az egyetemi jelentkezés, de annyi hogy elmentem egy középiskolába (előtte felhívtam őket), hogy szeretnék emelt érettségit tenni utólag. Átirányítottak egy másikba, mert hogy náluk nem volt így, aztán ott jelentkeztem.

Befizettem 20 000 ft-ot (kb 5 évvel ezelőtt) és letettem az emelt angolt. Utána jelentkeztem.

Szóval röviden: Ha most nem mész emelt érettségizni akkor félév múlva visszamehetsz az iskolába vagy akár később is, hogy szeretnél emelt érettségizni.

2015. jan. 22. 20:39
 2/3 anonim ***** válasza:
86%
Hát csak tervezzél egy tárgyból emeltezni, amíg benne vagy a tanulásba! Számolj utána, ha emeltet csinálsz minimum hány pontod lesz! Van az alap, aminél elfogadják a vizsgát, aztán kapsz még rá 50 pontot.Tehát gyakorlatilag egy 5-ös középszintűnél tartasz. Nem érné meg?
2015. jan. 22. 20:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is értem a kérdést. Vannak olyan szakok, ahol kötelező az emelt szintű. Ilyen helyekre értelemszerűen semmi esélyed sincs bejutni, hisz nem felelsz meg a szabályoknak. Olyan helyen ahol nem kötelező, ott pontosan annyi esélyed van bejutni, amennyire rákészülsz az érettségire.
2015. jan. 22. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!