Szerintetek megéri úgy elmennem germanisztikát tanulnom, hogy nincs német nyelvvizsgám csak tanulom, viszont fogékony vagyok a nyelvekre és érdekel is a nyelv, illetve az életemet is német földön képzelem el?
Amit az első írt, az is igaz, de én más miatt nem tanácsolom. Ez nem egy nyelvtanfolyam, itt téged nem arra fognak megtanítani, hogyan használd helyesen a nyelvet (bár nyilván vannak az elején "nyelvtani" órák). Itt tanulni fogsz német nyelvészetet, kultúrát, irodalmat. Ezeken már elvárnak egy alap nyelvtudást (erős középfok legalább), és nem fognak mindent külön elmagyarázni. Ha nem érted, így jártál. A másik: első év végén alapvizsgát kell tenned, amin egy stabil nyelvtudás nélkül (felsőfok-közeli) el fogsz vérezni.
Ettől függetlenül a te döntésed, de ha ennyire szereted a német nyelvet, szerintem tanulj vmi mást, mellette fejleszd a németed, járj ki anyanyelvi környezetbe, és később kimehetsz dolgozni is akár. De a germanisztikát egyáltalán nem javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!