Germanisztika szakos hallgatókat keresek, tudtok nekem segíteni?
A tények: Germanisztika szakon gondolkodom továbbtanulással kapcsolatban, mivel szeretem a németet és szívesen lennék tolmács, vagy fordító stb. Viszont nagyon félek tőle, mivel láttam olyan elrettentő mondatot, mint pl: " nem a nyelvet tanulod, hanem a nyelvről tanulsz ", azaz nem is nagyon fejlődne a német nyelvi tudásom, csak a németről való átfogó tudásom?
tavalyi tanévben tettem emelt német érettségit, 85%-os lett, a suliban a legjobb. Elég lenne ez?
Szívesen felvenném a kapcsolatot egy-két ilyen szakos tanulóval!
Szeretnék sokkal többet megtudni a szakról, igaz utánaolvastam már, de mindig más egy épp ott tanulót hallgatni mint a szakírásokat olvasni.
Kedves germanisztika után érdeklődő! Most vagyok első féléves a Debreceni Egyetemen, germanisztika szakon. Én nagyon szeretem, habár szabadidőm, így első félévben alig van (értsd, napi fél óra, vagy "na jó, most abbahagyom a tanulást, szabadidő..."). Valószínűleg most szűrik ki az embereket, az ilyen nehéz tárgyakkal. Ez alatt azt értem, hogy 268 volt a bekerülési ponthatár (nem írtam félre...) és hát ez meg is látszik. Amolyan "ide vettek fel" hozzáállás. Ha Te nem ilyen vagy, akkor nagyon jól fogod érezni ezen a szakon. Érdekes tárgyaim vannak, mint például Bevezetés a nyelvtudományba, Irodalmi szövegelemzés, Verbális kommunikáció. 12 tárgyból 9 folyik német nyelven. 4 német anyanyelvű oktatóm van. Csak ajánlani tudom. Arra viszont készülj fel, hogy ezen a szakon az "Év közben úgysem kell tanulni, csak vizsgaidőszakban" NEM ÉRVÉNYESÜL. Viszont nem kell annyit vizsgázni... ;) :)
Egy kicsit magamról. Egerből, egy nívós gimnáziumból jöttem, ahol megszeretették velem a németet. Tavaly októberben tettem le az emelt szintű német érettségit. 79%-ra sikerült. Van origós középfokú nyelvvizsga bizonyítványom. 404 ponttal kerültem a szakra.
Sok sikert a döntésben és kitartást a végrehajtásban!
U.I.: Ha igazán szereted a szakmádat-> jó vagy benne. Ha jó vagy benne-> keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!