Corvinus Egyetemről vélemény? Nehéz elvégezni?
Szaktól, érdeklődéstől, képességektől nagyban függ. Könnyebb átmenni a tantárgyakból, mint mondjuk BME-n, de itt van olyan szabály, hogy 3 3,5 feles átlagnak meg kell lenni a szaktárgyakból vagy alaptárgyakból (G és K kar). K karon most hoztak olyan szabályt, hogy szaktárgyakból és az összes tárgyból is meg kell lennie a 3,5-nek a legtöbb szakon.
Amúgy azt tanácsolom, hogy ne a szakok könnyűsége alapján válassz, hanem érdeklődés alapján és hasznosság alapján, mert papírért szerintem nem éri meg tanulni, csak a hasznos tudásért. Illetve pénzügyileg lehet, hogy a papír is megéri, de sztem az élet nem egy projekt, aminek célfüggvénye a későbbi fizetések és az ahhoz szükséges ráfordítások(tandíj, tanulási idő, munkaidő stb..) jelenértékének maximalizálása.
Ja az egészen más. persze így is függ a fenti háromtól. :D
Ha egy gm, kermark,vezszerv mester akkor sztem a legtöbb tárgyra elég vizsgaidőszakban tanulni (vezszerv tapasztalatom: egy éjszaka hármas.. no comment, többek között ezért is hagytam ott a g kart).
Ha egy psz, gazdelemző, ak, gazdinfó, +ezek mesterei, akkor viszont sok tantárgy igényli a folyamatos tanulást. De valszeg még ezek is könnyebbek, mint a BME keményebb szakjai.
mesterre kellene menni, de egyik sem volt szimpi, pedig magasabb végzettséget ad és csak 2 év. én alap levelezőt néztem ki gazd.ment...a megmaradt állami képzéseimet majd babázás mellett műszaki msc-re szeretném felhasználni :D
az alap gazdmenről tudsz valamit? szivatás? vagy gazdinfo? :)
Igen, a matek nem nagyon összehasonlítható :D Én is sokáig azt terveztem, de aztán rájöttem, hogy az elméleti fizikai érdeklődés +matektudás azért még bőven kevés oda. :)
Amúgy van ez az SPM emelt pénzügyi-matematikai képzés, ami sok pluszmunkával biztosít sok plusztudást... valszeg nem érdekel, de azért megemlítem, mert itt még van esély, hogy tudnának matekból új dolgokat mutatni pl. valszámból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!