Aki most vagy tavaly kezdte,9. -tol a Pilisvorosvári Friedrich Schiller gimit, mennyire nehéz? Érdemes-e 0. -tol kezdeni? Minden vélemény érdekel.
Nem tudom, mennyire aktuális még, de azért remélem, tudok segíteni.
Idén kezdtem kilencedikben. Eredetileg előkészítőre terveztem menni, de aztán felvettek a négyosztályosba.
Először féltem nagyon, hogy nem fog menni, és nem tudok elég jól németül, de mint kiderült, a tavalyi előkészítősök többsége is annyira tud, mint én. Tanulni kell, de szeri tem teljesen bírható.
Nemzetiségi általánosba jártam, heti öt órában tanultam németet nyolc éven keresztül, illetve öt éven át jártam heti egyszer különórára. Általánosban nem volt valami kiemelkedő a német oktatás, de még talána a különórák nélkül is meglenne az a szintű tudásom, ami kellett.
Ha nem vagy biztos magadban, akkor is gondold meg, higy biztos mennél-e előkészítőbe. Egy évvel tovább fogsz gimnáziumba járni, emellett ha egy évig nem tanulsz fizikát, kémiát, földrajzot, stb., akkor elég sokat lehet felejteni, illetve ha jól megy a német, el is lustulhatsz közben, utána már nehezebb lesz a kilencedik.
Remélem tudtam segíteni :)
Koszonom szepen!
Nyelvi elökeszitobe vettek fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!