Valaki tud hatásos tanulási módszert ajánlani?
Nekem az jött be, amikor reggel korábban felkeltem, és FRISS aggyal nekiláttam. Aláhúzni a lényeget. Ha képes vagy "gyorsolvasni" tehát nem egyesével a szavakat olvasni, hanem magát a szöveget LÁTNI,azzal időt is spórolhatsz :) ezt egyébként meg lehet tanulni.
Amúgy ha túl sok a tanulnivaló, mondjuk két tantárgy között menj ki levegőzni 10 percre. De tanulhatsz nyitott ablaknál is jól felöltözve, a friss levegő is segít. A lényeg hogy ne egy nap alatt akard a 100 leckét bemagolni, hanem próbálj meg a LÉNYEGRE EMLÉKEZNI, mit olvastál. Kivéve persze ha évszámokat, stb-ket kell memorizálni. Ilyenkor meg többször ismételd magadban, és később is olvasd át, pár óra múlva, avgy másnap ismételd újra.(ha időd engedi)
Ha nehezen tanulsz, ne hagyd az utolsó pillanatra!
Többször ismételd és előbb kezd el, mint kellene.
Keress vmit, amihez kötheted. Emlék, kedvenc tárgy, könyv, történet, mese, film, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!