Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki tud hatásos tanulási...

Valaki tud hatásos tanulási módszert ajánlani?

Figyelt kérdés
gyorsan kellene megtanulni témazáróra anyagot..és nem tudon hogy fogom a többi tanulni való mellett megtanulni...:S várom a segítségeteket köszönöm
2010. febr. 7. 13:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem az jött be, amikor reggel korábban felkeltem, és FRISS aggyal nekiláttam. Aláhúzni a lényeget. Ha képes vagy "gyorsolvasni" tehát nem egyesével a szavakat olvasni, hanem magát a szöveget LÁTNI,azzal időt is spórolhatsz :) ezt egyébként meg lehet tanulni.

Amúgy ha túl sok a tanulnivaló, mondjuk két tantárgy között menj ki levegőzni 10 percre. De tanulhatsz nyitott ablaknál is jól felöltözve, a friss levegő is segít. A lényeg hogy ne egy nap alatt akard a 100 leckét bemagolni, hanem próbálj meg a LÉNYEGRE EMLÉKEZNI, mit olvastál. Kivéve persze ha évszámokat, stb-ket kell memorizálni. Ilyenkor meg többször ismételd magadban, és később is olvasd át, pár óra múlva, avgy másnap ismételd újra.(ha időd engedi)

2010. febr. 7. 14:00
 2/3 A kérdező kommentje:
hát igen.. nekem elég sok problémám van a tanulással..:( és valahogy nem tudom rávenni magam a hosszútávú tanulásra.pedig van külön tanulásmódszertan óránk is.. de az.. inkább készség fejlesztés mint tanulási módszerek tanítása.. köszönöm a tanácsod!!:)
2010. febr. 12. 20:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nehezen tanulsz, ne hagyd az utolsó pillanatra!

Többször ismételd és előbb kezd el, mint kellene.

Keress vmit, amihez kötheted. Emlék, kedvenc tárgy, könyv, történet, mese, film, stb...

2010. márc. 3. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!