Semmelweis Egyetemen mit jelent, hogy önköltség: támogatott és hogy finanszírozási forma: állami ösztöndíjas?

Figyelt kérdés
Szòval ingyen tanulhatnèk?
2015. jan. 15. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen,azt jelenti,hogy az állam fizeti a tanulásod költségét. A másik lehetőség az önköltséges forma,ekkor neked kell fizetned. Általában az állami támogatottra értelemszerűen magasabb a felvételi ponthatár,de fordítva is előfordul.
2015. jan. 15. 22:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszt! Mennyi lehet kb a ponthatàr? Egy èvet amùgy halasztanom kell, mert közgazdasàgi suliba jàrok, jövőre tudom csak letenni az emelt bioszt meg kèmiàt. Plusz ha szerzek mellè nyelvvizsgàt, szerinted sikerülne elèrnem a ponthatàrt? Amùgy 4-5ös tanulò vagyok.
2015. jan. 16. 07:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Én idén felvételizek,bár nem orvosira,de biosz-kémia tagozatra jártam gimiben,régebben állatorvosnak készültem:) A ponthatárt csak saccolni lehet az előző évek ponthatárai alapján,mindig az adott év tavaszi érettségi eredményei alakítják. A felvi.hu-ról viszont tudom,hogy tavaly 432 pont kellett oda. Ha 4-es 5-ös tanuló vagy az mindenképp jó. Emeltet kell tenned bioszból és kémiából(vagy fizikából) is. Egy nyelvvizsga is jól jön mindenképp,középfokú 28,felsőfokú 40 pluszpontot ér :)

Sok sikert!

2015. jan. 18. 01:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szèpen! :)

Ha be is kerülnèk, sajnos a könyveket nem igazàn tudnàm kifizetni.. :(

2015. jan. 18. 08:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Van a sotepedia.hu-n jegyzetbörze, nézz körül.
2015. márc. 10. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!