Szerintetek nekem érdemes jelentkezni logisztikai mérnöki szakra?
Abban kérnék segítséget, hogy engem nagyon érdekel 3 szak. Végzős szakközepes vagyok. A Győri Széchenyi István Egyetemen néztem a Logisztikai mérnöki szakot,Gépészmérnöki és Mechatronikai mérnöki szakot. Sorrendben írtam őket ahogy érdekel. Azonban a jegyeim alapján nem tudom egyáltalán megéri-e jelentkezni. Utána néztem és a 11.-es év végi és 12.-es év végi eredmények kellenek.
11.
Magyar Irodalom : 5
Magyar Nyelvtan : 4
Történelem : 5
Matematika : 3
Német (választott nyelv) : 5
Informatika (választott t.) : 5
12.
Magyar Irodalom : (jelenleg) 4
Magyar Nyelvtan : (jelenleg) 4
Történelem : (jelenleg) 5
Matematika : (jelenleg) 3
Német : (jelenleg) 4
Informatika : Előrehozott érettségit tettem, azonban a saját hibám miatt csak 3-as lett.
A jegyeket év végéig igyekszem feltornászni. Az lenne a kérdésem, hogy mondjuk érettségin írok mondjuk :
Irod. és nyelv. : 4
Töri : 4
Német : 4
Matek : 3
Érettségit ez a minimum persze jóval jobbra törekszem. Van-e értelme így mérnöki egyetemre jelentkezni ?
A matekom csak 3-as persze megerőltetés nélkül. Nagyon durva matek van ezeken a szakokon ? Esetleg ha valaki tud mondani valami a 3 szakról vagy olyat mondani amibe kevésbé kell a matek és keresett szakma és jól is lehet vele keresni azt írja le. Előre is köszönöm a segítséget.
úgy tudom a matek nagyon kell ezekre a szakokra
(nem kizárt az emelt matek is akár, de lehet hülyeséget mondok)
Szia! Én gépészmérnökire járok, igaz nem a Széchenyire.
Én anno emelt érettségit tettem matekból, ami 92%-os lett. Ez édes kevés volt. Ez első néhány előadáson csak kamilláztam... Végül nagyon megküzdöttem a kettesért, pedig világ életembe ötös voltam belőle. Közepes matekkal én nem próbálnám meg se a gépészmérnökit, se mechatronikait.
Még valami: felvételikor nem az érettségi jegyedet nézik, hanem a százalékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!