Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » PTE fogorvosi? Mi a véleményet...

PTE fogorvosi? Mi a véleményetek? Melyek azok a tárgyak, amiknek a teljesítése kritikusabb?

Figyelt kérdés
Persze, tudom, hogy nehéz szak, az egyik legnehezebb. Arra lennék inkább kíváncsi, hogy mik azok a tantárgyak, amin sokan csúsznak. És esetleg megoszthatnátok a tapasztalataitokat arról is, hogy naponta mennyit és hogyan tanultok. Esetleg leírhatnátok, hogy mi az amit most másképpen csinálnátok (már ami a tanulást, esetleg vizsgára való készülést illeti). Nagyon sokat segítene szerintem. És abban van igazság, hogy az első két évet kell túlélni, és onnantól kezdve "könnyebb"?

2015. jan. 11. 22:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem jártam a PTE-re, de elég sok SZTE-s már orvos- és még orvosin tanuló emberkét ismerek, hátha ettől még releváns marad a válaszom. Nehéznek nehéz, de minden egyetemen vannak ilyen tárgyak- persze az orvosin valamivel több. Aminek hallatán a leginkább szoktak köpködni, az egyértelműen az anatómia, ami az elmondottak alapján a teljesen irreleváns véget nem érő magolás fellegvárának a tantárgya. Ebből szoktak bukni a legtöbben, úgy tudom, de legalábbis ott van a dobogón. És igen, van igazság, abból a szempontból, hogy a 2-3. évtől tudod azt tanulni, amiért effektíve odamentél. Senki nem azért megy fogorvosira, hogy boncteremben szaladgáljon, és a képzés második fele már valóban a fogászatra készít fel, onnantól vannak komolyabb gyakorlatok, stb. Egyébként szép szakma, jó választás, és kitartást, ha elkezded! :D
2015. jan. 12. 00:04
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos és gyors választ. :) Sokat gondolkoztam h gyerekorvos vagy fogorvos legyek, ez a kettő vonz, de mivel nő vagyok, és már halasztottam évet is mert dolgozni mentem el, így a fogorvosira esett a választásom, mert gyógyíthatok, viszont nem ölel fel annyi időt, mint gyerekorvosnak tanulni. És azt mondják, hogy aki tényleg gyógyítani akar, az sebésznek megy. De nem tudnám elviselni, hogy valaki nem kel fel a műtőasztalról. Semmi másban nem leltem örömet eddig, mint az orvosi szakkönyvek tanulmányozásában, már ami a tanulási szokásaimat illeti.
2015. jan. 12. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!