Milyen szakra célszerű mennem?
Közeleg a továbbtanulás és még mindig nem tudom,hogy milyen szakokat jelöljek meg.Mindenképpen egyetemen szeretnék továbbtanulni.Jó tanuló vagyok,szeretem a természettudományos tantárgyakat,főleg a matekot és a biológiát.Emellett szeretnék emberekkel is foglalkozni,erre valamiért késztetést érzek:D
Gondolkoztam már élelmiszermérnöki szakon,biológia szakon,matek-biológia tanárin és gyógypedagógián is.
Szerintetek? (biológia szak azóta kiesett)
Igazából szerintem mindegyik szak jó döntés lehet. A mérnököt a matek miatt mondanám, de ha kifejezetten emberekkel akarsz foglalkozni, akkor meg összességében a tanár és a gyógypedagógus a nyerő.
Mérlegelned kell magadban, hogy mennyire számít mondjuk a fizetés (nyilván tudod, hogy a pedagógia nem az a kifejezetten jól fizető meló, hiába marha fontos), vagy hogy tényleg az emberek közelében legyél.
Az élelmiszermérnököt nem javaslom, mert nincs rá igazán igény és a képzés sem valami magas színvonalú.
A többi ötlet jó, a biológiát is beleértve.
Én még felvenném a sorba a BME biomérnök szakját és a SZIE MKK valamint ÁOTK szakjait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!