Gazdasági informatika vs. Mérnök informatika?
Tudom, unalmas 1000-szer feltett kérdés, de még mindig nem jutottam dűlőre. A DE-re mennék Bsc-re.
A gazd infóról olvastam már néhány rossz véleményt is. Kérdés hogy igaz-e?
Az amelyik szexibb :D
Komolyra fordítva a szót nem tudom. Mérnökiből annyi előnyöm lenne h elektronikát már tanultam, viszont nem rajongtam érte. Viszont Hálózati dolgokat már tanultam, amik viszont tetszettek, és az is van a mérnök IT-ben.
Gazdasági dolgokat még nem sokat tanultam, viszont érdekelnek. Viszont úgy tudom h kevésbé fizetik meg a Gazdinfósokat mint a Mérnök infósokat.
Haszontalan dolgokat tanulni meg csúszni nem akarok , mert 22 évesen fogok kezdeni. plusz infóban akarok dolgozni mellette mint diákmelós (ha ez számít valamit).
Azért ez így nem teljesen igaz. Röviden proginfó matekosabb, mérnökinfó fizikásabb, gazdinfó közgázosabb.
De bármelyikkel lehetsz java/c#/c++/android/akármi fejlesztő. De azt magadtól fogod megtanulni. Egyetemen csak alapokat kapod meg. Abból is inkább elméletit.
Mérnökinfó és gazdinfó egyébként hosszabb is képzési időben.
# 2/6 Időpont ma 11:22
Nem tudom hol hallottad ezt, de a gazdinf elég messze áll a proginftől. Nincs ott 80%-os átfedés...
# 8/8 Időpont ma 20:10
Itt van előttem mindkettő, és távolról sem egyezik. De hajrá, ha már állítasz valamit, akkor itt a lehetőség, bizonyítsd, hogy így van.
Csak ránézésre 60 kredit különbség van, és akkor még csak a tantárgyak neveit néztem, nem is a konkrét tananyagot.
:(
Mérnököt inkább ajánlanám. A gazdasági szakot a "többiek" csak úgy hívják, hogy BTK-színvonal. Én erről nem tudok nyilatkozni, mert nem jártam oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!