Idén miért csak 5 szakra lehet jelentkezni? (idén érettségizők)
A felvételi eljárás alapdíja 9000 Ft – ezért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ugyanazon intézmény azonos szakjának (ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el) állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése - bár jelentkezéskor külön sorban kell feltüntetni – az eljárási díjak számításakor és a maximálisan megjelölhető jelentkezési helyek számát tekintve egy jelentkezési helynek minősül. Minden további jelentkezési helyért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni. Összesen maximum öt helyet lehet megjelölni.
Én ezt úgy értelmezem, hogy összesen maximum 5 szakra jelentkezhetsz, ami szerintem felháborítóan kevés. valaki mondja könyörgöm hogy tévedek, és nem a szak, hanem az intézmény száma van megszabva
De minek?:D Azokat kell bejelölni, ahová leginkább menni akarsz. Esetleg 5.-nek valami vésztartalékot. Úgy se vehetnek fel több helyre, és ha felvettek valahová, úgy sem válogathatsz.
Járd körül a témát és szűkítsd le a 4 szakot vagy az egyetemeket. Nekem anno nem volt megszabva, de a 3 fix díjas hely elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!