Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek melyikre érdemeseb...

Szerintetek melyikre érdemesebb jelentkezni a földrajz vagy a földtudományi szakra? Főként ELTE-sek véleménye érdekelne!

Figyelt kérdés

2015. jan. 3. 22:47
 1/2 anonim válasza:
Attól függ milyen beállítottságú vagy. Szerintem ha megnézed a választható szakirányokat,és a tárgyakat könnyebb eldönteni. Én most végeztem földtudon az első félévvel. Földrajz meg se fordult a fejemben,mert se a tárgyak,se az elsajátítható szakmák nem tűntek olyannak,amivel szívesen foglalkoznék. A földtudomány komplexebb,összetettebb szerintem. Első évben nagyon fontos a matek és a fizika,ezekről csak annyit,hogy előbbin rengetegen buknak,utóbbin nevetségesen könnyű a vizsga. (Mindkét tanár nyugdíjba megy,szóval ne vedd készpénznek,hogy ilyen lesz később is). A komplexsége miatt nehezebb is, kezdve azzal,hogy itt 2 kritériumtárgyat kell teljesíteni legfeljebb második félév végére,különben kalap-kabát. Sokan nem bírnak ezzel a szakkal,vagy kettesekkel csúszkálnak át,de nekem speciel fizikán,kémián kívül minden 4-5 lett,vért izzadva szenvedés és a szociális életem elvesztése nélkül. A földtudomány inkább fizika,kémia és matek,a földrajz meg földrajz. Mondjuk földtudományon is van geográfus és térképész képzés,szóval ez is nagyon szakirányfüggő.
2015. febr. 1. 08:44
 2/2 anonim ***** válasza:
Kösz
2018. márc. 5. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!