Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A nappali miért jobb, mint a...

A nappali miért jobb, mint a levelező (egyetemeken)?

Figyelt kérdés
Miért tartják így az emberek? Vagy a munkaerőpiacon nem is értékesebb a nappalis diploma, és az egész csak "kitaláció"? Nektek mi a véleményetek erről?
2010. febr. 5. 13:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Elsőként le kell szögeznem, hogy a piac nem mindig "logikusan" működik. Vannak olyan esetek, amikor egy piaci folyamatban több a "hiszti" vagy az irracionális elemek, mint a logikus. Azonban azt látni kell, hogy egy cégnek az az érdeke, hogy jó munkaerőt szerezzen, és ha azt tapasztalná, hogy az esetis diploma ugyanazt jelenti mint a sima, akkor nem válogatna.

Azonban a cégek nagyon is jól látják, és a hosszas idő alatt szerzett tapasztalatok mellettük szólnak, hogy bizony két diploma nem ugyanazt éri. Nagyon is jól "beárazzák", hogy mely egyetemek adnak diplomát szíre-szóra, és hol van igazi képzés. Ezt onnan lehet tudni, hogy kijön a friss diplomás a padból, megmondják neki, hogy mi a feladat, és az egyik egyetem hallgatója meg tudja oldani (mert ebből írta a beugrót a vizsgán), a másik meg néz, hogy náluk ezt csak úgy említették, de nem kellett megtanulni.

Sajnos vannak különbségek egy estis vagy egy nappalis óra között. Van, hogy az óraszám kisebb, tehát egyszerűen ki kell hagyni részeket, az estisek motiválatlanabbak, és a vizsgakövetelmény is kisebb. (Ha nem lenne az, akkor senki se menne át.)

2010. febr. 5. 15:13
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

A nappali képzés jobb esetben heti 4-5 alkalommal, napi 3-5 előadás, szeminárium. A levelező havi 3-4 alkalom, igaz, hogy estig, de van hogy hamarabb vége, vagy nincs idő befejezni a tananyagot.

Tehát a nappalin több idő és lehetőség nyílik mélyebben elemrülni az adott szakmában.

A levelezőn nincs szeminárium sem, ami az egyik legfontosabb a szakmai gyakorlaton kívűl. Ezek ugyanis interaktív órák, ami előadásokat, prezentációkat kell általában tartani.

Arról nem beszélve, hogy a leveleő képzésbe jóval könnyebb bejutni is.

Az előbbi vitához: a nappali képzések kb 98%án van állami képzés, még a leveleő képzés általában költségtérítéses. Szóval...

Egy munkaadó egyetemista lánya

2010. febr. 5. 18:26
 13/14 anonim ***** válasza:
75%

A válasz megírásának időpontja: ma 18:26

A kis burzsoá megmondta a frankót.

2010. febr. 5. 18:48
 14/14 anonim válasza:
100%

Életem legnagyobb hibája volt, hogy a mesterképzést nem levelezőn végeztem és nem kezdtem el dolgozni mellette. Én is mindenhol ezt hallottam, hogy megnézik, hogy nappali vagy levelező. Dehogy nézik, senkit nem érdekel.

Nappalis színötös diplomával egy évig nem tudtam elhelyezkedni, a végén már azért mert túl nagy kihagyás keletkezett az önéletrajzomban, máskor pedig azért mert nincs 3-5 év szakmai gyakorlat. Végül teljesen felesleges volt az egész mert nem tudtam azóta se elhelyezkedni a szakmámban amire 6 évet áldoztam, más területen vagyok, örülhetek, hogy van munka..

2018. jan. 23. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!