A nappali miért jobb, mint a levelező (egyetemeken)?
sztem talán még nehezebb is...mert nagyobb önállóság kell hozzá
2010. febr. 5. 13:16
Nem tudtam, hogy az emberek így tartják. Sztem se nem jobb, se nem rosszabb. Mindenkinek az ő igényeinek megfelelőt kell választania. Én pl nappalin végeztem az alapszakot, de mesterképzésre levelezőre jelentkeztem, mert van egy másik szakom nappalis, és dolgozni akarok mellette, így a mesterképzés csak heti egy vagy kéthetente két nap formájában fér bele az életembe...
Az se igaz, h nagyobb önállóság kell a nappalihoz, mert a legtöbben azért választják a levelezőt, hogy mellette dolgozhassanak...
2010. febr. 5. 13:21
1.vagyok
úgy értettem h.a levelezőhöz kell nagyobb önállóság..
2010. febr. 5. 13:28
Hát szerintem igenis jobban értékelik a munkahelyeket a nappalis első diplomát mint a levelezőst.Anyuméknál ez nagyon látszik,nincs olyan csoport-, osztályvezető,akinek levelezős diplomája van,mind nappalis.Most jelentkezem mesterképzésre és anyum nagyon nem ajánlja a levelezőst elsőnek jelölve,azt mondja,higyem el,hogy megnézik.
2010. febr. 5. 13:29
persze, hogy megnézik. Unokatestvérem is nagyon megbánta, hogy levelezőn szerezte az első diplomáját, mert sok helyen megnézték és húzták a szájukat.
Most átképzi magát, de nappalin. Pedig lenne jobb dolga is, mint bejárni.
2010. febr. 5. 13:34
6/14 A kérdező kommentje:
Én is azért kérdeztem, mert az alapképzéses diplomát (BSc-s) nappalin csináltam, de szeretném folytatni a tanulmányaimat mesterképzésen, csak nem biztos, hogy plusz két évet még tudok/tudnak a szüleim finanszírozni. Meg egyébként is szeretnék már dolgozni... Szóval teljesen tanácstalan vagyok, nálunk meg a suliban senki nem kapott egyéni tanrendet nappali tagozaton. De azt sem akarom, hogy legyen egy értéktelen MSc-s diplomám...
Levelezőről nappira, vagy nappaliról levelezőre működik az átjárás?
2010. febr. 5. 13:57
A nappali azoknak van kitalálva, akiknek nem gond kifizetni a több százezres egyetemi költségeket.
2010. febr. 5. 14:06
utolsó ez azért túlzás!
nappalis vagyok,ösztöndíjjal,emelett dolgozom is...ez nem jelenti azt h.a bőröm alatt is pénz van.igenis megterhelő...
2010. febr. 5. 14:07
10/14 A kérdező kommentje:
13:57-esnek: Nem tudom, hogy konkrét szabály vonatkozik-e rá. Nálunk, a gyakorlat szerint: nappaliról levelezőre simán át lehet menni, levelezőről nappalira kisebb-nagyobb erőfeszítésekkel, de aki nagyon akarta, sikerült.
Kapcsolódó kérdések: