Felsőfokú szakképzésen vagyok. Egy tárgy nem sikerült. Ha ez a tárgyam nincs meg a többit el tudnám fogadtatni ha átmennék alapképzésre?
AZ első kérdésre szerintem a válasz egyértelmű igen, hiszen a tárgyakról már van papírod, legalábbis tudsz nyomtatni Leckekönyvet :)
A második kérdés viszont szerintem nem. Mert én is felsőfokú szakképzésben vagyok, nálunk februárban van szakmai záróvizsga. Akkor mehetsz vizsgázni ha midnen tárgyadat teljesítetted. Nyilván ha átmész alapképzésre, attól még, hogy az adott, hiányzó tárgyadat megcsináltad, le nem vizsgáztál.
Bonyolítja akérdést, hogy még a régi típusú felsőfokú (FSZ), vagy felsőoktatási (fox) szakéépzésben tanulsz.
Hiszen hivatalosan már csak Fox van, az fsz képzéseket le kellett volna zárni az előző félévben (én csúsztam tárgyakkal). Ha fox-on tanulsz, kis szerencsével utólag is tudnál szakmai vizsgát tenni.
Fsz... Na az külön történet... Szóval, ha alapszakon meg is csinálnád utólag, nem jelentkezhetnél utólag szakmai vizsgára, hiszen akkor már nem lesz ez a képzési forma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!