EGYETEMISTÁK! Ti mire esküsztök, mi a sikeres érettségi titka? Az oké, hogy sokat kell rá tanulni, de mégis, ti milyen módszereket használtatok, ill. milyen módszerekkel tanultok most, hogy még többet kell?
szóval valószínű nem fogsz nem tudsz majd elérni egy kettest...
= szóval valószínű nem fogsz tudni elérni egy kettest.
Sorry. Fogyatékos vagyok.
Tudod mi a titka?:)
Írásbelire olvasgasd át az anyagokat, csináld meg az addigi feladatsorokat. Nem kell semmit bemagolni, csak próbáld meg megérteni a dolgokat:)
Szóbelire pedig egyszerűen meg kell tanulni a szóbeli tételeket:)
Nekem ez volt a módszerem, és most orvosira járok:)
közép matek nagyon egyszerű, törire olvasgass, az némi háttértudással + a forrásokkal simán menni fog, magyar írásbelire viszont tényleg nincs mit tanulni, biztos írtatok házifeladatban vers/novellaelemzést, na annyi gyakorlás elég is rá
én emelt fizikára mentem, és hát arra tanultam a legtöbbet ugye
szóbelire pedig osszátok fel a tételeket, h mindenki kidolgoz egypárat, és azokat pedig meg kell tanulni
így visszagondolva az érettségi tök egyszerű volt és egy egyetemi vizsgán jóval inkább megizzasztanak:)
Na figy. Ülj neki kidolgozni a kémiát és a bioszt, este tnaulás tután szánj rá 1-2 órát meg ott az egész hétvége is. Én se tanultam magam hülyére. Írásbelikre nem lehet mit ksézülni, max töriből ha átolvasod a 4 év anyagát, én a füzeteimet átlapoztam meg a 20. századi történelemből olvasgattam többet, jól is jött a hosszú esszénél (Mon hogy kerülnek be a képviselők a parlamentbe...hehe, pont az olvastam el utoljára éjjel)
Magyarra, angolra nem lehet mit készülni írásbelire. Én matekból emelteztem, emiatt faktos voltam 2 évig. Választottam a francia volt, arra sem lehet mit tanulni.
Szóbelik titka:
Matekra elég sokat tanultam (25 tétel), kb egy hetet, de meg is lett az eredménye. Angolra, franciára nem volt mit, magyarra megcsináltam az összes tételt plusz mindegyiket alaposan átolvastam, max pontos lett, pedig drámaelemzést kaptam. A nyelvtan egy vicc, mindegyiket átolvasod 3szor alaposan és tudod is.
A törire kb. semmit nem tanultam, de mázlim volt és jót húztam. De most lényegében azokat is tanultad már mind, elég rászánni 2-3 délutánt.
A kémia-biosz viszont már húzós, ajánlom dolgozd ki őket mind és kezdd el az anygaot sürgősen ismételni (remélem faktos vagy) és készülni az íársbelire. Oldd meg a régebbi feladatsorokat. Miközben átismételed az egész anyagot, elkezdheted közben a tételeket kidolgozni, úgy sokkal több marad meg hidd el.
Ja, és az a gol meg francia szóbeli. Semmit nem tanultam rá, tudok annyit, hogy középszintre ne kelljen.
Na én így lettem 5ös minden érettségi tárgyból. Még kérdés?
Folyamatos tanulás év közben -
(Vizsga előtt már csak ismétlés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!