Miért kizárólag a műszaki diploma a jó?
Először is, messze nem csak a műszaki diploma a jó. Most és már régóta az informatikai szektorban vannak a legnagyobb bérek és a legnagyobb szakember hiány.
Egyébként meg nyilván könnyebb elhelyezkedni egy jó műszaki diplomával, de én már láttam McDonaldsban dolgozó gépészmérnököt... nem mindenhol van szükség rájuk se (területileg értem), pályakezdőket, mindenféle tapasztalat nélkül ott sem könnyen veszik fel és a fizetés sem az pár céget leszámítva, amivel a középsulisok kábítják magukat. Egyáltalán nem a műszaki diploma az élet megfejtése, távolról sem... ha valakinek mégis, akkor azt csak sajnálni tudom :D
Egyébként nem akarlak lebeszélni róla, tényleg jelenleg az egyik legjobb választás, de ezen túl is van élet és a kutya füle nem tudja megmondani, hogy te mire befejezed a középiskolát, elvégzed a Bsc-t vagy akár az Msc-t, akkor hogy fog állni a munkaerőpiac. A rendszerváltás után sokáig jogászokból és közgazdászokból volt hatalmas hiány, ez mára megszűnt. Most mindenki műszaki pályára készül, ki tudja mi lesz 10 év múlva.
# 1
Ez a közgázos demagógia már lassan egy évtizede nem igaz, főleg a pénzügyi ágában, amit te kiemelsz. :D
Több pénzügyi-számviteli állás van a professionon jelenleg, mint programozói.
Egy alap jogi diploma lehet tényleg nem ér semmit, de ha egy keresett területből szakjogász vizsgát tesz az illető, akkor jobban fog keresni mint egy gyártástámogató mérnök.
Műszaki területen sem minden diploma aduász, gépészmérnököknek, mechatronikai mérnököknek, építészmérnököknek, műszaki menedzsereknek szinte már feltétel a mesterszak, ha akarnak valami munkát.
Azert van ez így mert más szakokra joooval többen jelentkeznek ...Ezekre kevesebben, így kialakult belőlük egy hiány. Amúgy meg pl írd be a Googleba h PE-tárgyráf és nezegesd a számokat..Látni fogod hogy a műszaki területeken mennyi az egymasraepules h mekkorakat lehet csúszni..Majd nézz meg 1-2 másik szakot. Amúgy meg a világ a gepiesedes felé megy, így egyértelmű h ha haladni akarunk akkor kellenek ezek a szakemberek.
Amugy kezdőként sincsen felmellios fizetés ne hogy azt hidd.
A 15-ös válaszoló ragadta meg a lényeget. Teljesen mindegy, hogy mivel foglalkozol, de abban legyél jó. Ennyi. Egy rossz mérnökre vagy informatikusra hosszútávon ugyanúgy senkinek nincs szüksége, mint egy rossz gazdasági szakemberre, vagy egy rossz jogászra. Viszont aki lelkiismeretesen dolgozik, és van igény arra, amit csinál, előbb-utóbb megtalálja a maga számításait, legyen az ügyvéd, könyvelő, programozó vagy gépészmérnök.
Arról nem is beszélve, hogy az, hogy műszaki diploma elég sok képzést foglal magába, és annak bár a jó része valóban momentán piacképes diplomát ad, van pár, aminél azt mondom, hogy akár 1-2 bölcsész szak is többet ér, ha szigorúan csak a papírt nézzük. Nem szabad általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!