Mérnök szakosok, ti hogy tanultok?
Hali!
Építőmérnöknek tanulok (ez az első évem)..mindig és érdekeltek a szakmai tárgyak stb., de pl. matekból sohasem voltam túlzottan jó...
Egyszerűen kb mindenből kettes vagyok, és már nincs kedvem leülni tanulni sem, mert tudom, hogy úgysem lesz jobb, meg mintha kezdeném feladni pedig szeretném elvégezni! (mindig is lusta, halogatós típus voltam..most is..iszom is a levét, de akkor is csak halogatom a dolgokat..)
Ti hogyan tanultok? (egyszerűen addig halogatom hogy előtte este/reggel tanulok de az már kevés általában) Hogyan lehet jó jegyekkel megcsinálni?
Valami ötleteket, tanácsokat várnék!
Nekem egyszer egy tanárom azt mondta, hogy nem kell mindenből jónak lenni, egy-kettőből legyünk jók és lehetőleg azaz ő tantárgy alegyen. Föld alatti vasbetontartályt terveztetett és szerintem 2 ember nem bukott meg belőle első körben.
Igaza volt annyiban, hogy nem a matekon bőgtem el magam végül.
Ha egy valami nagyon megy, akkor az elégtétel minden kettesért és szivatásért. Nekem a mechanika volt ilyen az elején, semmi más nem érdeklet, csak az legyen ötös végig.
Szerettem és jobb jegyzetet csináltam belőle az órai előadások alatt, mint a könyv és mindent vissz atudtam idézni amikro gyakoroltam, minden apróság le volt írva, ki volt szinezve stb. Nekem így ment, de én 8 éve végeztem osztatlan egyetemi képzésben, szóval nem tudom most mi a rendszer.
Építőmérnökként végeztem és most a mesterképzésen "szívok". Ha nem szeretném megszerezni ezt a papírt is, akkor már abbahagytam volna.
Hogyan tanulok? Ott van a leírásodban is! Előbb kell leülni tanulni és kész. Nem kell mindenből jó jegyeket produkálni és tényleg vannak élethelyzetek, amikor egyszerűen nem lehet jobbat teljesíteni, de ez van. Az utolsó héten 6 zh-t írtam. Egyik sem lett jobb 2-esnél, 3-asnál. Ennyi zh-ra nem lehet tisztességesen felkészülni, de tudom hogy odatettem magamat és minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy meglegyenek a tárgyaim. Nagyjából ennyi.
Ha a matekom éppen begörbül, akkor örömtáncot lejtek a kettesem miatt és van olyan tárgyam is, ami miatt sírógörcsöt kapnék, amiért csak 4-es lettem. Nem kell mindenből a maximumot kihozni, kinek ez megy jobban, kinek az.
A tanulást is tanulni kell...
sokkal hatékonyabb egy megszervezett tanulás, mint a ülj le oszt tanuljá...
Én most közlekedésmérnökin tanulok utolsó éves vagyok, távoktatás (nincs egítség a tanároktól, csak a könyv és a net) mocsok nehéz volt egy-egy tantárgyat átvinni. Többször le kellett törölnöm játékokat a gépről és már letöltött filmeket, sorozatokat stb. most 2 gyerekem is van és mellette dolgozok, úgyhogy tudom miről beszélek.
Ne hagyd a tanulást a vizsgaidőszakra! AMint hozzájutsz a könyvekhez, kezd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!