A második diploma mindenképpen fizetős?
nyáron szeretnék lediplomázni, gépész karos vagyok.úgy tudom,h az állam 12 félévet fizet,de ha most végzek,akkor csak 10félévet használtam fel.
ha szeretnék továbbtanulni,akkor az egészet nekem kell állnom,vagy a 12-ből még fel nem használt 2 félévemet felhasználhatom?
szóval ha továbbtanulok vmi mást akkor még 2 félévet fizet az állam vagy nem?
köszönöm a válaszotokat!
22F
Második, a te ügyed az megint más tészta. Te azért tanulhatsz most ingyen, mert az elsőt fizetted. Egy diplomát pedig az állam finanszíroz. Lehetne 3 diplomád is amiért fizettél, de a negyediket csinálhatnád ingyen is.
A maradék féléveket viszont NEM LEHET átvinni másik suliba.
Szia!
A felsőoktatásról szóló törvény kimondja, hogy egy személy 12 féléven át folytathat a felsőoktatásban tanulmányokat államilag támogatott képzésben, beleértve a felsőfokú szakképzést is. Az államilag támogatott képzésben való részvételt nem zárja ki a felsőoktatásban szerzett fokozat és szakképzettség megléte, azzal a megkötéssel, hogy aki államilag támogatott képzésben valamely képzési ciklusban végbizonyítványt szerzett, ugyanabban a képzési ciklusban nem vehet részt államilag támogatott képzésben.
A fennmaradó 2 támogatott félévedet tehát csak más képzési ciklusba tartozó képzésben használhatod fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!