Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A második diploma mindenképpen...

A második diploma mindenképpen fizetős?

Figyelt kérdés

nyáron szeretnék lediplomázni, gépész karos vagyok.úgy tudom,h az állam 12 félévet fizet,de ha most végzek,akkor csak 10félévet használtam fel.

ha szeretnék továbbtanulni,akkor az egészet nekem kell állnom,vagy a 12-ből még fel nem használt 2 félévemet felhasználhatom?

szóval ha továbbtanulok vmi mást akkor még 2 félévet fizet az állam vagy nem?

köszönöm a válaszotokat!

22F

2010. jan. 31. 15:43
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Első szakma és első diploma ingyenes. Második diploma egy pillanatig sem lesz ingyenes. A plusz félévek arra vannak, ha tolódnak a tantárgyaid és ezért nem tudod adott időn belül elvégezni a sulit, illetve a mesterképzésekre.
2010. jan. 31. 15:50
 2/6 anonim ***** válasza:
50%
Ez nem így van. nekem már van egy diplomám, tíz éve szereztem. Most levelezőre járok és bekerültem államira. Mivel az első diplománál fizettem tandíjat, most tandíjmentes vagyok. Tehát, ha még továbbtanulsz, és bekerülsz államira, akkor a két féléved még tandíjmentes.
2010. jan. 31. 22:45
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

Második, a te ügyed az megint más tészta. Te azért tanulhatsz most ingyen, mert az elsőt fizetted. Egy diplomát pedig az állam finanszíroz. Lehetne 3 diplomád is amiért fizettél, de a negyediket csinálhatnád ingyen is.

A maradék féléveket viszont NEM LEHET átvinni másik suliba.

2010. febr. 1. 12:18
 4/6 anonim válasza:
100%

Szia!

A felsőoktatásról szóló törvény kimondja, hogy egy személy 12 féléven át folytathat a felsőoktatásban tanulmányokat államilag támogatott képzésben, beleértve a felsőfokú szakképzést is. Az államilag támogatott képzésben való részvételt nem zárja ki a felsőoktatásban szerzett fokozat és szakképzettség megléte, azzal a megkötéssel, hogy aki államilag támogatott képzésben valamely képzési ciklusban végbizonyítványt szerzett, ugyanabban a képzési ciklusban nem vehet részt államilag támogatott képzésben.

A fennmaradó 2 támogatott félévedet tehát csak más képzési ciklusba tartozó képzésben használhatod fel.

2010. febr. 1. 15:46
 5/6 A kérdező kommentje:
a pszichológia más képzési ciklusnak minősül?:)
2010. febr. 1. 22:18
 6/6 anonim válasza:
Az álam 6évet támogat. Teát ha egyikkel sem fogsz csúszni, akkor simán szerezhetsz két diplomát. Én is igy vagyok ezzel.
2010. jún. 18. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!