Kérhetnék egy kis segítséget, útmutatást?
Sziasztok!
Röviden vázolnám,miről is lenne szó: Utolsó évem a gimnáziumban,ezért ideje volna sokkal komolyabban venni a továbbtanulással kapcsolatos terveket.
Nos,mielőtt megkapnám,hogy "miért akarok így továbbtanulni,ha semmi elképzelésem nincs..." leszögezném,vannak ötleteim,csak bízom benne,hogy kapok valami használható tanácsot.
Tehát a helyzet a következő: humán beállítottságú személyiség vagyok. Történelemből készülök emelt szintű érettségit írni (mellesleg a kedvenc tárgyam), négyesnél nincs rosszabb jegyem.
A magyarral nincs semmi probléma,itt is hasonló a helyzet: négyesek ötösök,bár egyszer-egyszer becsúszik egy hármas is,de nem vészes.
A nyelv: angolból most készülök nyelvvizsgára. Tudom,már előbb kellett volna (oka van,hogy csak most jutottam el idáig).
Hát igen a matek. Nem bukdácsolok,de abból csak hármas vagyok,viszont stabilan. Tehát túlnyomóan hármasaim vannak,de pár négyes,elvétve néhány ötös, de vannak ketteseim is,abból sem sok.
A választott tárgyam földrajz lesz. Földrajzból,négyes ötös voltam.
Ezt így végignézve nem tartom olyan vészesnek.Már számolgattam a pontjaimat,persze legrosszabb és legjobb esetekben és egy,a jóhoz közelebbi,de nem tökéletes érettségivel.
Hogy milyen elképzeléseim lennének: gondolkoztam tanári pályán,mert általában jól kijövök a gyerekekkel (legalább is ezt mondják). Aztán elgondolkoztam,hogy nekem nem biztos,hogy menne minden évben ugyanazt elmondani a diákoknak.
Aztán átfutottam az agyamon,mi lenne,ha valami kereskedelem -és marketing, gazdálkodási, esetleg pénzügyi szakot választanék. Nem rossz,de nem az igazi és a matek sem árt hozzá.
Majd megtaláltam ezt a politológia szakot. Elnézve a tantárgyakat,elgondolkoztam,hogy ez nem lehet olyan vészes. Továbbmentem,majd megállapítottam,hogy még a pontjaim is meglennének (ha nem szúrom el az érettségit). Végül rájöttem,hogy szinte semmihez nem tudnék kezdeni vele. Mert,hogy hírműsorokban elemző,vagy hasonló lehessek nem ártanak a kapcsolatok.
A jog az utolsó. Ez mindig is tervben volt,viszont államilag finanszírozottra maximum akkor férnék be,ha mindenből 100%-os érettségit írnék,ami valljuk be egy hármas matekkal nem lenne egyszerű. Az önköltségessel az a baj,hogy nem akarom leterhelni a családot. Nincsenek egzisztenciális problémáink,de annyira azért nem állunk jól,hogy minden pénzt feláldozzunk erre. Arról nem beszélve,ha valami probléma történne. Persze ott a diákhitel. Ez is megfordult a fejemben. Viszont eléggé félek belegondolni,hogy nem lesz azonnal munkám. Mindenki gondolhat,amit akar,de több millió mínusszal kezdeni nem túl kellemes.
Ebben a dologban szeretném a segítségeteket kérni!
Hálásan köszönöm annak,aki ezt végig olvassa és egy értékelhető választ,esetleg tanácsot ad!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!