Média és kommunikáció szakot hol lehet tanulni? Azon belül is az újságírást?
Már néztem párat:
ELTE
Kodolányi János Főiskola
Budapesti Kommunikációs és üzleti főiskola
(ha tudtok, még írjatok)
Melyikek a legjobb sulik, amik elvégzése után jó helyen tudnék elhelyezkedni?
Többre mész szerintem, ha BÁRMILYEN suliba jelentkezel, médiától függetlenül - suli mellett pedig bekopogsz a legszimpatikusabb szerkesztőségbe, és kedvesen mosolyogva megkérdezed a főszerkesztőt, dolgozhatnál-e gyakornokként. Valószínűleg nem ebből fogsz meggazdagodni, de egy biztos: kitanulhatod a szakmát a "nagykutyáktól". Remélem, tudtam segíteni.
Egy újságíró
Még a Pázmányon is van...
"Melyikek a legjobb sulik, amik elvégzése után jó helyen tudnék elhelyezkedni?"
- Na, most kezdésként ilyen mondatot ne írj le, ha újságíró szeretnél lenni. Nézd meg a felvi.hu-n, melyiknél van újságíró szakirány, bár erős a gyanúm, hogy az midnenhol van, ahol elindul a szak. Bármelyiket is elvégzed, bármelyikkel el tudsz helyezkedni jó helyen, de bármelyikkel is végezheted a McDonald'sban. Szóval ez nem ilyen egyszer. Főleg mert nagyon népszerű szak, és rengeteget képeznek belőlük.
Ha újságíró szeretnél lenni, ahhoz nem kell feltétlenül ezt elvégezned.
ezzel a végzettséggel éhen fogsz dögleni. tanulj vmi hasznosat mellette meg jelentkezz ujságokhoz h ingyér szeretnél írni aztán ha vhová kellesz onnan majd kérhetsz ajánlást és tudsz rendesen jelentkezni (potom pénzér) vagy ha jóvagy felvesznek teljes állásba. de ez csak másodállásnak kiegészítésnek jó. ebből megélni nem fogsz, max 20 év munkatapasztalat után.
tapasztalatból írom. hobbinak jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!